G4Media.ro

Urs prins în apropierea unor stupi, în județul Covasna / Animalul a…

Sursa foto: Pixabay

Urs prins în apropierea unor stupi, în județul Covasna / Animalul a fost relocat / Primar: „Sperăm că înțelege că a primit a doua șansă”

Un urs care dădea târcoale unui stup de albine din comuna Micfalău, a fost capturat marți seara și relocat, informează Brașov.net. Primarul comunei, Demeter Ferenc, a precizat că în ultima săptămână echipa de intervenție a organizat mai multe patrulări pentru alungarea sau capturarea urșilor care intrau în intravilanul comunei în căutare de mâncare.

„Noaptea trecută, în jurul orei 21:30, am prins un exemplar care era în intravilanul comunei, urma să intre în niște stupi, era o ursoaică fără pui. Eram prin zonă cu comisia, fiindcă am mai observat mișcări acolo zilele trecute, și am reușit să îl prindem. În ultima săptămână am organizat 7 goane, am încercat să prindem și alt urs, dar probabil că din cauza că l-am stresat nu a mai apărut. Am făcut procesul verbal, ursul a fost tranchilizat, i-a fost pus cip, în ureche crotaliu, conform legii, pentru că dacă mai apare într-o zonă în intravilan atunci nu trebuie să așteptăm să facă pagube, ci putem să intervenim prin împușcare. Acest urs a fost tranchilizat și ulterior transportat departe de localitate, pe raza de vânătoare a asociației, fiindcă dacă transportăm în alte locații trebuie să cerem avize. Ceilalți urși care au fost transportați în zona respectivă nu prea au revenit. Sperăm că înțelege că a primit a doua șansă”, a spus primarul.

La începutul lunii, un urs a rupt gardul din lemn al unei gospodării din Micfalău și, deși proprietatea era păzită de mai mulți câini, a atacat trei oi și doi miei.

În județul Covasna sunt în total 180.000 de hectare de pădure, iar habitatul unui urs este de cel puțin 300 de hectare, astfel că, în mod normal, ar exista spațiu suficient pentru cel mult 600 de urși. Cu toate acestea, potrivit estimărilor, în pădurile din regiune există cel puțin 1.600 de urși, fiind necesare soluții urgente pentru gestionarea situației.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Vaaai! Bravo Feri! Comentariul anului!