G4Media.ro

Urmaşii militarilor decedaţi în misiuni vor beneficia de o indemnizaţie lunară /…

Urmaşii militarilor decedaţi în misiuni vor beneficia de o indemnizaţie lunară / Legea a fost promulgată de președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede eliminarea condiţiei acordării indemnizaţiei lunare urmaşilor, copiilor şi soţului supravieţuitor ai militarilor căzuţi la datorie de realizarea unor venituri mai mici de 50% din câştigul salarial mediu brut, anunță Agerpres.

Actul normativ vizează modificarea Legii nr.168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat.

„Urmaşii personalului decedat ca urmare a participării la acţiuni militare, misiuni şi operaţii beneficiază, la cerere, de (…) o indemnizaţie lunară egală cu câştigul salarial mediu brut”, prevede textul, fiind eliminată prevederea care impunea condiţia ca aceştia să realizeze venituri lunare mai mici de 50% din câştigul salarial mediu brut.

De asemenea, legea stabileşte ca personalul care a dobândit calitatea de „Veteran din teatrele de operaţii” şi care nu este invalid, rănit ori nu a dobândit afecţiuni fizice şi/sau psihice în urma participării la acţiuni militare, misiuni şi operaţii să beneficieze de indemnizaţia lunară, neimpozabilă, în valoare de 1.000 lei şi în cazul încetării raporturilor de muncă sau serviciu, nu numai la trecerea în rezervă sau retragere.

Plata drepturilor băneşti acordate în condiţiile acestei legi beneficiarilor unei pensii militare de stat se asigură din bugetul casei sectoriale de pensii în evidenţele căreia se află aceştia, mai prevede legea.

Sursa foto: InquamPhotos Cornel Putan

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. WMD and War on Terror my a$$!

 2. Ok.
  Inca o categorie care primeste bani nemunciti, la care nu a contribuit !

 3. Glorie si respect soldatilor romani si familiile acestora.
  O veste buna pentru familiile lor chiar daca nu stam foarte bine economic.
  Recunostinta celor ce au murit luptand pentru Romania si aliatii sai.

 4. Dacă au murit pentru apărarea tarii, și nu ca invadatori.

 5. Alo, domnu’ presedinte! vezi ca din nou ai iesit pe aratura.Baietii aia care au mierlit o pe campii straine, erau platiti, erau mercenari.Aia s au dus pentru bani nu pentru patrie.Stiau la ce riscuri se expun. Unii au dat spaga sa ajunga acolo.Pentru bani. Tara nu are nici o datorie la ei. Sa le plateasca americanii , ca ei au beneficiat de acele conflicte.

 6. 1000 de lei/ luna pentru veteranii din Operatile Internationale de Mentinere a Pacii e gresit !. Pentru ca ei nu au fost ,,recrutati cu forta”, cum se face in cazul unui Razboi de Apare a Patriei. Au fost stimulati cu salarii mari ca sa mearga in Afganistan ! (fiind mare inghesuiala de obicei pentru stagile in Afganistan !). Deci riscul de a fi ranit sau ucis este inclus in salariul marit !.
  Acest salariu marit fiind cuplat si de pensia de invaliditate /+ facilitati primita in cazul ranirii grave.
  In plus una este sa mergi in Afganistan 6 luni si alta este 6 ani !
  Adica cei care au mers 6 ani ar trebuii sa ia 12 .000 de lei luna pensie suplimentara !. Asa s-ar interpreta !

 7. Poporul tau este rus, ce te intereseaza de cel roman?
  Vezi-ti de vila ta din Kiseleff si nu mai otravi oamenii de buna credinta

 8. Hai să numărăm decedații în misiuni și numarul familiilor care beneficiază de acest drept! Ar trebui să fie egal, dar… surprize, surprize!

 9. Care e diferența dintre invazie și menținerea păcii ?Toată lumea la somn!