G4Media.ro

UPDATE X, rețeaua de socializare a miliardarului Elon Musk, a restabilit contul…

Sursa foto: Captură video - Youtube / Алексей Навальный

UPDATE X, rețeaua de socializare a miliardarului Elon Musk, a restabilit contul soției lui Navalnîi / Explicația X

UPDATE 16:55 X a transmis că mecanismul de apărare al platformei a „marcat din greșeală” contul văduvei lui Alexei Navalnîi.

Într-un comunicat pe platformă, rețeaua de socializare a precizat că „a anulat suspendarea contului imediat ce a luat cunoștință de eroare”.

Contul X al Iuliei Navalnaia a fost deblocat la mai puțin de o oră după ce a fost suspendat.

UPDATE 15:34 În urmă cu câteva momente, rețeaua de socializare X a restabilit contul Iuliei Navalnaia.

Știrea inițială

X, rețeaua de socializare a miliardarului Elon Musk, a suspendat marți contul văduvei opozantului rus Alexei Navalnîi.

Nu este clar de ce X (fost Twitter) a suspendat contul Iuliei Navalnaia, notează Sky News.

  • Când a preluat compania Twitter anul trecut, Elon Musk se declara un puternic susținător al libertății de exprimare și pretindea că va permite discursul liber pe platforma sa. El a fost implicat în mai multe scandaluri din cauză că a permis existența postărilor antisemite, a mesajelor care incitau la ură și dezinformării pe rețeaua sa de socializare.
  • Citește și: Elon Musk anunţă ”amnistie generală” pentru conturile de Twitter suspendate

În cursul zilei de astăzi, Navalnaia a îndemnat Kremlinul să „restituie trupul lui Alexei și să îl lase să fie înmormântat cu demnitate”.

De asemenea, ea a declarat că „nu-i pasă cum comentează secretarul de presă (Dmitri Peskov) al criminalului (Putin) cuvintele mele”.

Sursa foto: Captură Twitter

Ea a anunțat luni într-un mesaj video (postat inclusiv pe X) că va continua lupta soțului său pentru o Rusie liberă. „Vreau să trăiesc într-o Rusie liberă, vreau să construiesc o Rusie liberă”, a spus Iulia Navalnaia în mesajul video intitulat „Voi continua munca lui Alexei Navalnîi”.

Navalnaia l-a acuzat pe Vladimir Putin de uciderea soțului ei și a spus că în scurt timp vor fi furnizate dovezi.

„Vladimir Putin mi-a ucis soțul”, a mai spus ea. „[L-a ucis] într-un mod rușinos și laș, nu a îndrăznit niciodată să îl privească în ochi sau măcar să îi rostească numele”, a spus ea. „Și, în același mod josnic și laș, acum îi ascund corpul, refuzând să i-l arate mamei sale, nu i-l predau, mințind patetic și așteptând până când urmele unui alt lot de [otravă] Noviciok dispar”.

Kremlinul a negat implicarea și a declarat că afirmațiile potrivit cărora liderul rus ar fi responsabil sunt inacceptabile.

Potrivit serviciului penitenciar rusesc, disidentul rus a decedat în cursul zilei de vineri, după ce „s-a simțit rău” și „s-a prăbușit la pământ” în timpul unei „plimbări” în penitenciar.

Autoritățile ruse au precizat luni, după insistențele membrilor familiei lui Navalnîi, că trupul acestuia, care s-ar afla la morga din orașul Salekhard, apropiat de închisoare, va fi eliberat abia după două săptămâni, după ce vor fi efectuate „teste chimice”.

Revenim cu detalii…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...