G4Media.ro

UPDATE VIDEO Gruparea Hezbollah a revendicat atacul cu rachete trimis din Liban…

Sursa foto: Twitter/ Israel Defence Forces

UPDATE VIDEO Gruparea Hezbollah a revendicat atacul cu rachete trimis din Liban către Israel. Armata israeliană amenință cu represalii

UPDATE: Armata israeliană a transmis, vineri, că va ataca Libanul drept ripostă la atacul cu rachete care au fost lansate din ţara vecină, revendicate de mişcarea şiită Heybollah.

„Armata israeliană este pe cale de a lovi bazele de lansare a rachetelor din Liban”, a precizat un comunicat militar, la puţin timp după lansarea a mai mult de 10 proiectile în direcţia Libanului. O mare parte dintre rachete au fost interceptat cu ajutorul sistemului israelian de apărare antirachetă Iron Dome.

Mişcarea libaneză Hezbollah a precizat, vineri, că a lansat zeci de rachete către teritoriile din regiunea contestată a Înălţimilor Golan, ocupată de Israel din 1967, ca răspuns la atacurile aeriene israeliene asupra sudului Libanului, relatează lorientlejour.com.

„Ca răspuns la raidurile aeriene israeliene, Rezistenţa islamică a bombardat un teritoriu din apropierea poziţiilor forţelor de ocupaţie israeliene în regiunea Chebaa”, a afirmat gruparea în comunicat.

Știrea inițială

Cel puțin zece rachete au fost lansate, vineri, din sudul Libanului, către Israel, conform agenției libaneze National News, citată de AFP și News.ro.

Un corespondent al AFP în sudul Libanului a afirmat că a auzit mai multe explozii şi a văzut fum ridicându-se din regiunea Chebaa.

Incidentul reprezintă al doilea atac cu rachetă lansat de pe teritoriul libanez în această săptămână.

O sursă a securităţii libaneze, citată de Reuters, a confirmat aceste atacuri.

Regiunile Habaya și Arkoub sunt survolate în prezent de către aviația israeliană la altitudine joasă.

Conform cotidianului israelian Haaretz, sistemul de apărare antiaeriană a Isrealului, Iron Dome, a fost activat după ce au fost lansate cel puțin cinci rachete din sudul Libanului.

Ținta acestor atacuri ar fi fost regiunea Dov, unde se află o bază militară, însă două proiectile au căzut pe satele Aïn Kiniyé şi Neve Ativ.

Locuitorii din localităţile de nord ale Galileei şi Înălţimile Golan au fost îndemnați să se adăpostească.

Sursa foto: Twitter/ Israel Defence Forces

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu Libanul ci Hizbalah.

  2. Vrajeala …. se ataca singuri ca sa-si creeze motive pt atacarea acestor tari ….
    Hezbolah la fel ca si Hamas sunt organizatii teroriste infiintate tot de catre ei …. este ceva asemanator cu atacurile turnurilor gemene pe care toata lumea stie ca si le-au daramat singuri pt a avea motive pt invadarea si praduirea Irak-lui …

  3. Edy, Ia mai spune că covid nu exista, că pământul este plat, și vaccinul anti covid este masonic cu cip

  4. Edy,Evreii au distrus și Siria?ești un negândite, țările Arabe cad pe rând,Dumnezeu o spune și iată că se împlinește.Arăbocii știu să facă doar haos și bombe.

  5. Pe ei!!! Prea puține 10… La mai mare 🙂