G4Media.ro

UPDATE Primăria Constanța a atribuit direct un contract de 53.000 de euro…

sursa foto: Info Sud-Est

UPDATE Primăria Constanța a atribuit direct un contract de 53.000 de euro pentru igienizarea stațiilor de autobuz unei foste firme de film care nu are activitate și angajați de când s-a înființat, în 2017/ Reprezentanții companiei: ”Suntem la început, acum angajăm”/ Primăria: ”S-a făcut cercetare de piață”

Primăria Constanța a atribuit, prin procedură directă, un contract de 53.000 de euro unei firme fără activitate și angajați, conform Ministerului Finanțelor, transmite Info Sud-Est. Portalul de achiziții publice arată că procedura a început în 5 ianuarie, iar oferta firmei a fost acceptată de primărie în 10 ianuarie.

Societatea Sea Morsa SRL, căreia primăria i-a atribuit direct achiziția de 53.000 de euro, a fost înființată în 2017, îl are în prezent ca asociat unic pe Bogdan Lăcustă, și conform informațiilor furnizate de Ministerul Finanțelor, nu a desfășurat vreo activitate și nu a avut angajați de la înființare până în prezent.

Informațiile au fost confirmate și de reprezentanții societății, care au declarat pentru Info Sud-Est că nici în prezent nu au angajați, dar că urmează să angajeze:

 • ”M-am înscris în SEAP. De-acolo am fost luat. În prezent niciun anagajat, acum angajăm (întrebat câți angajați are, n.red.). Suntem la început, acum începem activitatea (…) N-am făcut nimic cu filmul, am început, am vrut să luăm program pe fonduri, nu s-a putut, acum încercăm să facem altceva (despre lipsa completă a activității firmei de la înființare, în 2017, până în prezent, n.red.)”, au transmis reprezentanții firmei, contactați telefonic.
 • UPDATE 15:36 Primăria Constanța a transmis că ”s-a făcut cercetare de piață, iar criterul de atribuire a fost prețul cel mai mic”: ”Este un serviciu foarte necesar, întrucât aceste stații sunt vandalizate constant, murdărite, se lipesc diverse afișe etc”, au transmis reprezentanții primăriei.

SC Sea Morsa SRL a fost înființată în 2017 sub denumirea SC Sea Morsa Film SRL și avea ca obiect de activitate „producție cinematografică, video și de programe de televiziune”, iar ulterior și-a schimbat obiectul de activitate. În niciuna din variante societatea nu a desfășurat activități și nu a avut angajați

Conform informațiilor de pe platforma de achiziții publice, pentru cei 53.000 de euro dați de primărie, compania ar trebui să igienizeze 125 de stații de autobuz, pe parcursul anului 2023. Curățarea se va face ori de câte ori este necesar, cel puțin de două ori pe săptămână, se precizează în caietul de sarcini.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Bravo! Mafia penelistă și pesedistă încurajează economia de piața. Prin încredințări directe … Ei să trăiască!

 2. eu unul nu vad care este ineditul din aceasta stire, chiar cred ca daca se respecta contractul firma si-a luat o mare teapa.

  53.000euro : 125statii : 104 igienizari (2/saptamana) = 4.07 eur / igienizare statie.

  deci o firma igienizeaza o statie de autobuz cu 4euro adica 20 de lei, care include, produse de curatenie, consumabile, manopera si transport. vreau sa lucrez si eu cu firma asta, aveti si un numar de la ei?

  • Raspunsul e acte aditionale la contract. Si platesti cat nu face statia cu totul.

  • daca tu crezi ca aia vor igieniza ceva prin statiile alea te inseli amarnic … la fel de amarnic ca si atunci cand ai votat penele

   crezi ca vine cineva sa dea cu dezinfectant pe bancutele alea sau sa stearga geamurile laterale (daca sunt)? tot lucratorii stradali o sa mature si prin statii, sezi bland si aia-s pe contract separat

   asta e dedicatie marca usele

  • Corect calculul. Daca mai pui in ecuatie si eventuale taxe situatia e si mai dubioasa. In mod clar „igienizarea” nu va exista.

 3. Bechtel e a doua cea mai mare companie de constructii din SUA. Nu cred ca trebuie sa mai adaug ceva la asta

 4. Uitați-vă de jur împrejurul fiecarei stații amplasate, ce șanțuri au lasat in jurul lor după ce le au prins in asfalt. Mie îmi pare o bătaie de joc, că nu au asfaltat șanturile alea după ce au fost amplasate. Nu mai spun ca unele sunt puse stramb, fără nici o viziune. Nu au și ei niște inspectori care să verifice calitatea lucrărilor făcute de toate firmele astea fantomă angajate de primarie sau dacă au sunt nu își fac traba..
  Romania lucrului bine făcut…

 5. Romania lucrului bine făcut….

 6. Uitați-vă de jur împrejurul lor, ce șanțuri au lăsat in jurul fiecărei stații amplasate după ce le au prins de asfalt.. Nu mai spun că unele sunt amplasate strâmb, fără nici o viziune.. Nu au și ei niște inspectori care să verifice calitatea lucrărilor la toate firmele astea angajale de primarie sau daca au îi doare la bască…
  România lucrului bine făcut…