G4Media.ro

UPDATE Prima reacție a lui Radu Mazăre, după ce a ieșit din…

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

UPDATE Prima reacție a lui Radu Mazăre, după ce a ieșit din închisoare / Tribunalul Ilfov i-a aprobat cererea de liberare condiționată / Decizia este definitivă

Radu Mazăre va fi eliberat din închisoare, după ce Tribunalul Ilfov i-a admis cererea de liberare condiționată. Decizia este definitivă.

UPDATE 18:12 La ieșirea din penitenciar, Radu Mazăre le-a declarat jurnaliștilor că nu îl mai interesează viața publică și a repetat acest lucru de câteva ori. Întrebat dacă a plătit prejudiciul din dosar, Radu Mazăre a răspuns sec ”Nu”. Întrebat dacă l-a speriat ceva în penitenciar a răspuns: ”Nu m-a speriat nimic, dar e suficient. E suficient”.

știrea inițială 

În aprilie 2024, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea lui Radu Mazăre de liberare condiționată. Mazăre a contestat decizia, iar Tribunalul Ilfov a decis, luni, eliberarea sa.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare, în februarie 2019, în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța. Fostul primar al Constanței a fost adus, în mai 2019, din Madagascar și încarcerat. El a mai fost condamnat la 5 ani de închisoare, în februarie 2022, în dosarul Polaris.

Minuta instanței: „În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestația formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ?TEFAN, împotriva sentinței penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condi?ionată formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, ( DATE), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. 63/23.03.2023, pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare. Atrage atenţia contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN asupra dispoziţiilor art. 61 Cod Penal din 1969, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 al. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția persoanei condamnate și procurorului prin mijlocirea grefei instanței, azi, 27.05.2024.”

În motivarea deciziei de la prima instanță se arăta că „pedeapsa este egală cu 3.288 zile, iar pentru a putea deveni propozabil în vederea liberării condiţionate, condamnatul trebuie să execute fracția obligatorie de 2/3 din pedeapsă, respectiv 2.192 zile, din care, în cazul în care munceşte, 548 zile considerate ca executate pe baza muncii prestate şi 1.644 zile efectiv executate”.

La data analizării situaţiei lui Radu Mazăre în comisia de liberare, acesta „a executat un număr de 1.780 zile din pedeapsă, a executat arest preventiv/arest la domiciliu 85 zile, i se consideră ca executate ca urmare a activităților lucrative, de instruire școlară și de formare profesională prestate, a lucrărilor științifice elaborate ori a invențiilor brevetate 270 zile (din care 20 zile pentru absolvirea unui curs de calificare) și i se deduc suplimentar 60 zile considerate ca executate în condiții necorespunzătoare, în total având 2.195 zile câștigate și executate”.

Vom reveni

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

 1. Mai are timp să-și depună candidatura? Sigur va fi ales!

 2. Au dat drumul lui Mazăre, lui Piedone, ii dau banii înapoi lui Voiculescu, dar USR nu sunt buni că nu aveau aripi de serafimi! Lasă, că avem exact ce merităm!

  • Pāi daca s-au întrunit condițiile legale pt. eliberarea condiționată, de ce mai există atunci eliberarea condiționată prevăzută de lege? Asta nu înseamnă că îmi place Mazăre.

  • Cum naiba s-au întrunit condițiile de eliberare condiționată? Avea 9 ani condamnare. Cât a stat, un an? Ce stat e ăsta? Stat bananier. Te p.i pe ea justiție. Trăim într-un stat mafiot, justiția e mana in mână cu infractorii. Nu trebuia ridicat MCV-ul niciodată.

 3. o speciala la domnu’ judecator

  • O trimite pe Ghenea, ca în vremurile bune… (că el a ”lansat-o”)

 4. Bănuiesc ca au recuperat tot prejudiciul si numai după aia i-au dat drumul..

  • „Prejudiciul nu există” zise judecătorul uitându-se cu jind la pensia specială ce o va încasa mai mult decât vom munci noi.

  • Dap, praful de pe tobă, că primăria lui Moș Teacă a angajat casă de avocatură deoarece juriștii lui sînt depășiți de situație, 300 de terenuri de recuperat din care la 80 li s-a pus cruce, nemaifiind posibil.

 5. Spre finalul campaniei electorale venind, această știre poate mări cu 10-20% voturile exprimate pentru PSD-PNL.

 6. Citiți articolul, nu doar titlul, astfel veti afla ca au trecut 5 ani , deci mai mult de jumătate

  • A avut o condamnare de 9 ani si una de 5 ani.

  • Ia vezi in State cat iau pentru astfel de infracțiuni și asemenea sume de bani prejudiciu. Sub 10 ani nu scapă nimeni, pe puțin. Plus recuperarea prejudiciului.

  • E ok. L-ai vazut cum arata? Ca un bosorog cu cancer in faza terminala. Astia 4 ani.. pentru Mazariche, au fost cat 25. Cocosatul uscat, bosorog arata de 65 ani.

 7. Pyla in ea de tara.

 8. poporul romana f…t si de magistrati si de politicieni … pe noi cine ne apara? cui sa platim bani sa ne scape de hoti?

 9. Avocatului pușcăriaș Roșu care îi învăța pe infractorii din dosarul Ferma Băneasa să fure mai cu spor i-au dat drumul și i-am plătit și 600.000 de euro despăgubiri !

 10. Ca tot se lauda covrigaru de buzau Ciolacu ca in mandatul lui justitia „functioneaza bine”.

 11. Acum cu bănuții luați viața în Madagascar va fii minunata .Felicitări justiției românești

  • Pe lista „eliberaților” e și avocatul Roșu, care a primit și 600.000 de euro despăgubiri. De la noi, plebeii.

 12. O singura placere am:
  L-a mancat puscaria in 4 ani jumate. Arata de minim 65 ani, un bosorog cocosat, uscat.
  A imbatranit in 4 ani cat altii in 30.
  Da-te … de uscat ofilit :)))))))))))))))))) … bun asa.

 13. Conditiile legale nu inseamna ca s-a recuperat si prejudiciul?

 14. Circarul impu*it se intoarce!

 15. am vazut ieri un general si pe Mazare.
  Mazare superior! Generalul … fara onoare. Un general prins cu asa ceva … avea un cu totul alt mod de a se comporta. Dar si generalii au devenit fake!