G4Media.ro

UPDATE Anchetă DNA la Poșta Română/ Procurorii au mers în trei sedii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE Anchetă DNA la Poșta Română/ Procurorii au mers în trei sedii ale instituției/ Reacția Poștei Române

Procurorii DNA sunt la această oră la sediul Poștei Române, de unde ridică mai multe documente, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Nu este clar cine este vizat de ancheta procurorilor anticorupție, dar surse din interiorul Poștei Române au explicat că actele au legătură cu investițiile făcute de instituția publică.

Potrivit unor surse, procurorii DNA fac percheziții și in Iasi si Bacău. Este vorba despre un dosar instrumentat de structura teritorială Iași și sunt cercetate fapte de dare, luare de mită și abuz in serviciu cu un prejudiciu de 11 mii de euro, conform surselor G4Media.ro

UPDATE 13:00 DNA a confirmat ancheta de la Poșta Română:

  • ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice, comise în perioada 2022-2023. În cursul zilei de 25 mai 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 5 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Iași și Bacău, din care două sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

UPDATE 14:00 Poșta Română a confirmat că DNA a mers la trei dintre sediile instituției:

  • ”Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au ajuns astăzi la trei dintre sediile Companiei. Paralel cu verificările DNA, Poșta Română a demarat propria cercetare internă. Mai multe detalii pe această temă putem oferi odată cu finalizarea verificărilor. Asigurăm că operatorul național de servicii poștale tratează cu maximă responsabilitate toate obligațiile impuse prin lege și își gestionează cu seriozitate și cu atenție resursele și proiectele pe care le desfășoară. De asemenea, Compania cooperează în mod obișnuit cu orice autoritate publică de control, fiind deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa”.

 

Vom reveni cu detalii

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...