G4Media.ro

Unul dintre liderii opoziţiei din Venezuela a fugit în secret din ţară,…

Unul dintre liderii opoziţiei din Venezuela a fugit în secret din ţară, după ce a stat 1 an şi 6 luni ascuns în ambasada Spaniei

Leopoldo López, unul dintre liderii marcanţi ai opoziţiei din Venezuela, s-a ascuns în aprilie 2019 în ambasada Spaniei din Caracas, de teama arestării, iar acum a fugit din ţară, potrivit familiei sale, citată de BBC.

Tatăl său a spus că s-a dus în Columbia, de unde va ajunge în Spania.

López se afla în ambasada Spaniei de anul trecut, după ce a stat alături de liderul opoziţiei, Juan Guiadó, în timpul protestelor din 2019 şi a cerut populaţiei să se răscoale împotriva preşedintelui Nicolás Maduro.

Leopoldo López a fost primar în Venezuela, educat la prestigioasa universitate Harvard. El fusese arestat în 2014 pentru că a incitat la proteste politice. A primit o sentinţă de 14 ani de închisoare, însă după trei ani a fost mutat în arest la domiciliu.

Anul trecut, în timpul protestelor împotriva regimului Madura, el a fost eliberat de agenţi de securitate loiali opoziţiei. Instanţele din ţară au decis însă că acesta a încălcat termenii arestului la domiciliu şi au cerut arestarea sa pentru a ispăşi restul pedepsei de 14 ani.

În acel moment, López s-a refugiat în ambasada Spaniei, de unde a plecat în secret în urmă cu două zile. În Madrid este aşteptat de soţia lui şi de cei trei copii.

Guvernul nu a comentat fuga acestuia.

Protestele din Venezuela continuă şi acum. Luna trecută, sute de mitinguri spontane au explodat în întreaga ţară, alimentate de furia faţă de penele frecvente de curent şi lipsei apei potabile şi a combustibilului.

Oamenii sunt furioşi şi pentru că autorităţile neglijează provincia, în timp ce toate resursele sunt direcţionat strict către capitala Caracas.

sursă: BBC // sursă foto: captură El Tiempo

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. O tara distrusa de Madura un fel de Dragnea de Venezuela.

  2. Exemplu de curaj. Ca și aia din Bielorusia.

  3. Bine ca mi-ati adus aminte. Luni, cum ajung la birou, il sanctionez pe Maduro de-si culege dintii de pe jos. Nu e normal sa tratezi nepoliticos Fortele Binelui™, colegii mei de Agentura®.