G4Media.ro

Unul din cinci dintre condamnații definitiv din România se află în libertate,…

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Unul din cinci dintre condamnații definitiv din România se află în libertate, sustrăgându-se executării pedepsei cu închisoarea / În penitenciare se află 20.307 de deținuți, în libertate sunt 4.450 de fugari

Un număr de 4.450 de condamnați definitiv la pedepse cu închisoare cu executare se află în libertate, fiind dați în urmărire la nivel național și internațional, se arată într-un răspuns al Ministerului de Interne (MAI) transmis deputatului PMP Robert Turcescu.

Potrivit informațiilor furnizate de MAI, 350 de condamnații definitiv sunt dați în urmărire la nivel național, în vreme ce restul de 4.100 la nivel internațional.

Numărul fugarilor reprezintă o cincime din totalul condamnaților la pedepse privative de libertate din România, având în vedere că, potrivit statisticilor publicate de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), în prezent în închisorile din țară se află 20.307 persoane.

În ceea ce privește infracțiunile pentru care au fost condamnați fugari dați în urmărire națională și internațională, acestea sunt:

 • Infracțiuni contra persoanei – 107;
 • Infracțiuni contra integrității corporale sau sănătății – 175;
 • Infracțiuni contra libertății persoanei – 35;
 • Infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile – 194;
 • Infracțiuni contra libertății și integrității sexuale – 26;
 • Infracțiuni contra patrimoniului (furt / tâlhării) – 853;
 • Infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii (înșelăciuni) – 506;
 • Infracțiuni privind autoritatea de stat – 31;
 • Infracțiuni privind frontiera de stat – 119;
 • Infracțiuni de corupție – 31;
 • Infracțiuni de fals – 69;
 • Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice – 887;
 • Infracțiuni la regimul armelor și munițiilor – 16;
 • Infracțiuni economice și de evaziune fiscală – 526;
 • Infracțiuni la regimul stupefiantelor – 195;
 • Alte fapte (ultraj contra bunelor moravuri, abandon de familie, violare de domiciliu, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, infracțiuni la regimul silvic, amenințare etc) – 680.

”Citiți și vă cruciți, document oficial, răspuns la o interpelare a subsemnatului adresată MAI: sunt 4.450 de persoane CONDAMNATE care se SUSTRAG executării pedepsei cu închisoarea! Dintre acestea, 350 de persoane sunt urmărite la nivel național, iar 4.100 la nivel internațional. Aici sunt rețelele de trafic de carne vie, de droguri și multe altele. Aici e dovada putreziciunii din statul român!”, a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. WTF ??
  Deci cand Min de Interne sau șeful Poliției anunță ceva ca de exemplu: „luna trecută am avut o mare victorie, am prins 45 de fugari condamnați definitiv” inseamna ca au prins doar 1% ???!!
  Vai de capul nostru !!

 2. Incă o dovada a incompetentei, dar mai ales a coruptiei din Militia romană !!! E clar pentru toata lumea că majoritatea „fugarilor” sunt acasa și nu îi caută nimeni, primesc doar o dată pe luna o vizită pentru încasarea tarifului

 3. de aia primesc unii pensii speciale…. sa fie unii in libertate si cu averea intacta…
  toti au ramas cu averea facuta din furat…

 4. Sa li se dea militienilor inca o prima! Prima de lene!

 5. E incredibil cum de luni de zile nu se stie nimic despre Dragos Savulescu sau Cristian Rizea. Ultimul cica se plimba prin America la data condamnarii. Senzatia e ca nimeni nu-i urmareste cu adevarat.

 6. Nu s-a schimbat nimic…
  Uitați-vă aici : „ România infractorilor necunoscuţi: 600.000 de dosare de crime, violuri şi furturi, ascunse în sertarele Sistemului”
  Unde în lumea civilizată mai este posibil așa ceva? Să ai atâta ineficiență și angajații să primească constant măriri de salarii și pensionări la 40 de ani ?

  adev.ro/pbfmvqhttps://adevarul.ro/locale/sibiu/campanie-adevarul-romania-infractorilor-necunoscuti-600000-dosare-crime-violuri-furturi-ascunse-sertarele-sistemului-1_57d584d95ab6550cb8927d4b/index.html