G4Media.ro

Unsprezece ONG-uri depun plângeri la CNCD împotriva viceprimarului Aurelian Bădulescu. Declarația incriminată:…

Unsprezece ONG-uri depun plângeri la CNCD împotriva viceprimarului Aurelian Bădulescu. Declarația incriminată: ”Ca femeie, eu cred că ar trebui să vă opriți din discursul ăsta cu bulangiii”

Unsprezece organizații non-guvernamentale din trei orașe diferite depun plângeri la CNCD împotriva viceprimarului Aurelian Bădulescu pentru o declarații împotriva minorităților sexuale,  se arată într-un comunicat al Asociației MozaiQ. Ele cer sancționarea cu amendă a viceprimarului Aurelian Bădulescu ”pentru a transmite un semnal hotărât că astfel de derapaje sunt inacceptabile în spațiul public din România”.

Bădulescu a declarat vineri, 4 octombrie 2019, în cadrul unei emisiuni televizate că ”Anormalitatea și homosexualitatea și bulangiii îi transformăm acum în progresiști. (…) Ca femeie, eu cred că ar trebui să vă opriți din discursul ăsta cu bulangiii”.

Potrivit ONG-urilor, mesajul politic al domnului Aurelian Bădulescu țintește un grup de indivizi pe baza anumitor caracteristici protejate de către OUG 137/2000, articolul 15, și anume orientarea sexuală.

”Astfel, mesajul domnului Bădulescu diferențiază în mod clar între grupurile de persoane heterosexuale și cele homosexuale, criteriul de diferențiere fiind cel al orientării sexuale. Prin declarațiile sale jignitoare, Aurelian Bădulescu creează un sentiment de frică și panică privind reprezentarea în spațiul public a comunității LGBT. Astfel se contribuie la încetățenirea stereotipurilor și a prejudecăților privind indezirabilitatea comunității LGBT.

Privind ținta mesajului, prin stigmatizarea orientării sexuale Aurelian Bădulescu marginalizează persoanele având aceste trăsături în afara limitelor normale ale relațiilor sociale, afectând stima de sine a acestora și promovând izolarea lor”, se mai arată în comunicat.

ONG-urile fac referire la calitatea de persoană publică și politician a lui Aurelian Bădulescu, în calitate de viceprimar.

Acestea amintesc că viceprimarul nu se află la primul derapaj de acest fel. În luna iunie a anului 2018 acesta a folosit apelative jignitoare similare față de colegii săi din Consiliul General al Municipiului București.

Cele 11 ONG-uri care au semnat plângeri sunt: Asociațiile Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Active Watch, Centrul de Resurse Juridice, CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publică, Civica, E-Romnja, MozaiQ, PRIDE România, Prisma Cluj, SWC și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.