G4Media.ro

Universitățile nu mai furnizează profesori, de ani buni – apelul FSLI către…

Simion Hancescu / Foto: FSLI

Universitățile nu mai furnizează profesori, de ani buni – apelul FSLI către președintele Consiliului rectorilor, Sorin Cîmpeanu: Predarea on-line să fie obligatorie în masteratul didactic

FSLI, una dintre cele două mari federații sindicale din preuniversitar, le cere universităților să-i învețe să predea și on-line pe studenții care se pregătesc să devină profesori. Într-un apel public lansat în această dimineață către președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ spune că “trebuie introdusă în planurile-cadru, ca modul obligatoriu în masterul didactic, instruirea pentru predarea on-line. Și asta se poate face chiar din anul universitar 2020-2021”.

“De ani buni, universitățile nu mai furnizează pentru sistemul de învățământ profesori, ci absolvenți de învățământ universitar, iar federația noastră a atras atenția constant asupra acestui fapt, în ultimii ani. Din păcate, din motive care nu ne sunt cunoscute, solicitarea noastră nu a fost urmată și de schimbări ale sistemului de formare inițială a cadrelor didactice”, acuză FSLI.

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Motivul este arhicunoscut si e cancerul invatamantului romanesc. E vorba de finantarea per elev si nu pe baza rezultatelor.

  2. Ce prostie, despre ce rezultate vorbesti, omulel? Asa ceva e imposibil, să plătești profesorii după rezultate. Nu ai tot timpul elevi buni pentru olimpiade, simpozioane, concursuri… Cum cuantifici munca unui profesor in cadrul unui învățământ de mase? Vorbim vorbe ca să ne aflăm mai deștepți, sa distrugem mai degrabă, să invidiem că altceva nu știm…