G4Media.ro

Universitatea de Stat din Milano, ocupată de studenții pro-Palestina / A fost…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Universitatea de Stat din Milano, ocupată de studenții pro-Palestina / A fost plantat un măslin și s-au montat corturi în curtea instituției de învățământ

Un steag palestinian de mari dimensiuni a fost atârnat de pe colonada din curtea centrală a Universității de Stat din Milano, unde se desfășoară un protest al studenților, relatează Corriere della Sera.

Un alt banner pe care scria „Opriți masacrul poporului palestinian” a fost afișat pe unul dintre balcoane. Studenții protestatari au instalat corturi în curtea principală.

De asemenea, studenții au plantat un mic măslin în grădină ca un „act de eliberare”. Imediat după ce planta a fost așezată pe gazon, au izbucnit aplauze furtunoase.

Decizia de a ocupa universitatea nu este doar „pentru a-și arăta solidaritatea cu poporul palestinian, ci și pentru a promova cereri concrete boicotare a acțiunii din Gaza”, au declarat Layla și Chiara, lideri ai Adunării Studenților. Tinerii au lăsat să se înțeleagă că vor rămâne în grădină „până când universitatea va asculta cererile noastre” și „până când vom primi răspunsuri reale”.

Pentru că ”în fața a peste 40.000 de morți, nu mai suntem dispuși să tăcem și să așteptăm ca instituțiile să vorbească atunci când vor decide și în modul în care vor decide”, au mai precizat aceștia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...