G4Media.ro

Uniunea Europeană va permite în această vară accesul americanilor vaccinați împotriva COVID-19

Uniunea Europeană va permite în această vară accesul americanilor vaccinați împotriva COVID-19

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat duminică că americanii care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 ar trebui să poată călători în Europa în această vară, ceea ce înseamnă o reducere a restricţiilor de călătorie existente în prezent, informează Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Ursula von der Leyen a declarat pentru The New York Times că cei 27 de membri ai Uniunii Europene vor accepta, necondiţionat, pe toţi cei care sunt vaccinaţi cu vaccinuri care sunt aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Această agenţie a aprobat cele trei vaccinuri utilizate în prezent în Statele Unite.

„Americanii, din câte văd, folosesc vaccinuri aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentelor”, a spus preşedinta Comisiei Europene. „Acest lucru va permite libera circulaţie şi călătoriile către Uniunea Europeană”, a estimat şefa executivului european.

Von der Leyen nu a precizat însă când vor putea fi reluate călătoriile, afirmând că aceasta va depinde de situaţia epidemiologică. „Situaţia se îmbunătăţeşte însă în SUA, după cum se îmbunătăţeşte, să sperăm, şi în Uniunea Europeană”.

UE a suspendat în mare măsură călătoriile neesenţiale acum mai bine de un an.

Statele membre ale UE au convenit în luna aprilie să lanseze certificate de vaccinare anti-COVID-19 care să permită persoanelor care au fost vaccinate împotriva acestei boli, s-au vindecat sau au fost testate negativ, să poată călători mai uşor. Intenţia este ca aceste certificate să devină operaţionale din luna iunie.

sursa foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „Americanii, din câte văd, folosesc vaccinuri aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentelor” Da, adica Pfizer si Moderna, singurele vaccinuri aprobate de FDA in SUA. Cine se vaccineaza cu AtraZeneca nu va avea acces in SUA, pentru ca acesta nu a fost aprobat de FDA. Asistam la un fel de razboi rece intre UE si SUA, prin care se delimiteaza politic spatii de influenta. Vestul UE vaccineaza de obicei cu AstraZeneca. Estul cu Pfizer si Moderna. Funtionarasii astia cu stegulete albastre si stele galbene, numiti si „elite de Bruxelles”, au ajuns sa decida cine pleaca din Europa in SUA si cine nu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.