G4Media.ro

Uniunea Europeană și AstraZeneca au încheiat un acord care va pune capăt…

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Uniunea Europeană și AstraZeneca au încheiat un acord care va pune capăt procesului deschis de UE în justiția belgiană împotriva companiei, din cauza întârzierii livrărilor de vaccin anti-COVID-19

Laboratorul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca şi Uniunea Europeană (UE) au anunţat vineri că au ajuns la un acord privind aprovizionarea cu vaccin anti-COVID-19, care va pune capăt procedurii judicare declanşate de UE în primăvară din cauza întârzierii livrărilor, relatează AFP, citată de News.ro.

Astfel, prin acest acord, AstraZeneca se angajează să livreze în total 200 de milioane de doze de vaccin suplimentare, până la finalul primului trimestru al anului 2022, în vederea completării celor aproximativ 100.000 de doze de vaccin pe care statele membre UE le-au primit până la 30 iunie 2021, a transmis Comisia Europeană (CE), printr-un comunicat.

CE precizează că în contractul semnat în august 2020 este prevăzut ca AstraZeneca să livreze 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Gigantul farmaceutic anglo-suedez a confirmat atât acest acord, cât şi încheierea procesului aflat în curs în justiţia belgiană.

Sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. 200 milioane pe care UE vrea sa le vanda mai departe la preturi convenabile catre state africane sau mai sarace. In UE nimeni nu se mai vaccineaza cu Astra Zeneca din moment ce Pfizer acopera aproape tot necesarul de vaccinuri.

    • Africa de Sud (este deja convenita, trimiterea celor 200 milioane) nu este chiar o tara saraca. Se livreaza lui AfSud, ptr ca populatia europeana, nu doreste sa fie vaccinata cu AZ si ptr ca lot lotul a fost deja platit.