G4Media.ro

Uniunea Europeană a aprobat deschiderea negocierilor pentru un acord comercial cu Statele…

Uniunea Europeană a aprobat deschiderea negocierilor pentru un acord comercial cu Statele Unite prin care taxele promise de Trump la importurile de automobile europene nu vor mai fi adoptate

Statele membre ale UE au aprobat luni deschiderea de negocieri comerciale cu Statele Unite, în pofida opoziţiei Franţei, au anunţat surse europene, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Franţa a votat împotrivă şi Belgia s-a abţinut în cursul unui vot organizat pentru aprobarea lansării acestor negocieri, au precizat sursele citate. Obiectivul acestor negocieri este de a evita un război comercial cu Statele Unite.

Opoziţia Parisului nu a avut efect deoarece deciziile în domeniul comercial sunt luate în cadrul UE cu majoritate calificată. Vocea Franţei nu era deci indispensabilă. Franţa se afla sub presiunea altor state membre UE, în special a Germaniei.

Aceste negocieri pe teme comerciale vizează încetarea tensiunilor cu preşedintele american Donald Trump, care ameninţă să impună taxe la importurile de automobile europene, un sector foarte sensibil pentru Berlin.

Viitorul acord UE-SUA urmează să se limiteze la bunurile industriale, adică nu va include agricultura, serviciile sau achiziţiile publice. Washingtonul doreşte totuşi să integreze agricultura în negocieri.

Comisia Europeană intenţionează să poarte discuţii cu Washingtonul de îndată ce Statele Unite vor adopta mandatul lor de negociere, sperând să ajungă la un acord înainte de încheierea mandatului actualului executiv comunitar, la 31 octombrie.

Dacă negocierile vor fi duse la capăt, Bruxelles-ul anticipează o creştere a comerţului transatlantic cu puţin sub 10% până în 2033 în sectoarele vizate, echivalentul a 53 de miliarde de euro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Trump e cel mai prost negociator din lume.

    Plange, bate din picior si apoi adultii negociaza.

    • Greșit babaiatule:))) ue nu are suficiente oua sa se lupte cu SUA:) tarifele impuse Chinei se potrivesc de minune statelor unite, iar taxele pe care micron încearcă sa le fluture in fata noastră sunt la whisky și unt de arahide:)))

      PS: vezi ca s-a cacat Dragnea in Paștele tău,… nație de slugi. Va face fraierul ăla ca la Nufărul da’ voi ii dați înainte cu Trump și macron! Halal.

  2. Trump este un Super Presedinte !

  3. Bine punctat. Nație de slugi….