G4Media.ro

Ungaria vrea să achiziționeze din 2021 gaze naturale lichefiate din Qatar via…

Ungaria vrea să achiziționeze din 2021 gaze naturale lichefiate din Qatar via Croația

Croaţia a început construirea portului care poate primi gaze naturale lichefiate (GNL). Construcţia va fi finalizată până în ianuarie 2021, astfel că de la această dată va exista o posibilitate fizică pentru ca Ungaria să achiziţioneze gaze lichefiate din Qatar, a spus ministrul ungar de externe într-o declaraţie telefonică, acordată marţi, din Doha, Agenţiei de Presă MTI, citată de Rador.

Péter Szijjártó a mai subliniat că relaţiile de cooperare cu Qatar vor transforma fundamental securitatea aprovizionării cu gaze naturale în Europa Centrală.

În prezent ţările din Europa Centrală pot achiziţiona gaze naturale doar dintr-o singură sursă, în timp ce Qatarul a devenit lider mondial în domeniul exportului de gaze naturale lichefiate, exportând peste 100 de miliarde de metri cubi de gaz pe an. „Oficialii din Qatar au manifestat deschidere pentru a purta negocieri cu Ungaria despre transportul gazelor naturale către Ungaria, prin Croaţia.

Din 2021, chiar şi gazul din Qatar poate fi inclus în mixtura energetică ungară, contribuind astfel la securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei şi la îmbunătăţirea preţurilor”, a precizat Péter Szijjártó, care a adăugat: Cooperarea cu Qatar va cuprinde mai multe domenii. Oficialul ungar a menţionat că împreună cu oficialii din Qatar a reuşit să ajungă la numitor comun în ceea ce priveşte textul acordului bilateral privind securitatea investiţiilor, astfel că documentul va putea fi semnat în curând.

„Mai mulţi investitori din Qatar sunt deja prezenţi pe piaţa imobiliară din Budapesta”, a precizat ministrul ungar de externe.

Péter Szijjártó s-a întâlnit la Qatar cu preşedintele Autorităţii pentru Investiţii din Qatar, cu ministrul energiei şi industriei, precum şi cu directorul general al companiei QatarGas.

Sursa: MTI/ Rador/ Traducere: Rozália Gănciulescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Oameni destepti, isi diversifica variantele de aprovizionare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.