G4Media.ro

Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia și Serbia, într-o declarație comună: „Migraţia nu trebuie…

Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia și Serbia, într-o declarație comună: „Migraţia nu trebuie percepută drept principalul instrument pentru a răspunde provocărilor demografice”

Cinci lideri din centrul Europei au semnat joi o declaraţie comună în care se afirmă că imigraţia nu ar trebui să fie răspunsul la declinul demografic din Uniunea Europeană, făcând apel la blocul comunitar să menţină politicile privind familia sub jurisdicţie naţională, relatează Reuters.

Poziţiile dure anti-imigraţie adoptate de unele guverne din ţările din centrul Europei precum Ungaria – deşi populare în rândul votanţilor domestici – au contrastat puternic cu politicile din restul blocului comunitar. Aceste ţări central europene au obiectat, de asemenea, la criticile UE faţă de politicile lor în chestiuni sociale precum drepturile membrilor comunităţii LGBTI.

„Creşterea numărului copiilor europeni este esenţial pentru prezervarea culturii europene creştine şi altor tradiţii religioase pentru viitoarelor generaţii”, se menţionează în declaraţie semnată de premierii Ungariei, Poloniei, Cehiei şi Sloveniei şi de preşedintele Serbiei, care nu este membră UE.

‚Migraţia nu trebuie percepută drept principalul instrument pentru a răspunde provocărilor demografice”, se mai menţionează în textul citat.

Premierul ungar Viktor Orban, care va avea un scrutin strâns anul viitor, a devenit tot mai radical în politicile sale sociale pentru a proteja ceea ce el susţine că reprezintă valori creştine tradiţionale din liberalismul occidental. El şi-a intensificat, de asemenea, campania anti-imigraţie în ultimele săptămâni, după ce talibanii au preluat puterea în Afganistan.

Orban, care percepe imigraţia musulmană drept o ameninţare pentru identitatea culturală a continentului, s-a deplasat la gardul de la frontiera UE cu Serbia miercuri, împreună cu omologul său ceh, Andrej Babis.

Babis se confruntă şi el cu un scrutin în două săptămâni şi, la fel ca şi Orban, face campanie cu o puternică platformă anti-imigraţie.

Rata natalităţii din UE este în scădere din 2000, potrivit datelor Eurostat, cu 1,53 naşteri per femeie în 2019, mult sub obiectivul de 2,1 considerat suficient pentru a preveni un declin al populaţiei.

„Singura soluţie sustenabilă împotriva extincţiei Europei este creşterea ratei natalităţii”, a declarat Babis la summitul „demografic” de la Budapesta, unde liderii central europeni şi-au dat publicităţii declaraţia comună.

Sursa foto: Twitter/ Úřad vlády ČR – @strakovka

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. Ar trebui și plăvanul nostru, împreună cu pîrnăiașul, să adere la acea alianță.

  • Dă tu un exemplu și rămâi bunic, că tot ai copiii minori! :)))))

  • De acord, și ar trebui sa se interzică si migrația ungurilor, polonezilor,cehilor,slovenilor,sârbilor și românilor in restul Europei. Și dacă anulam drepturile lgbt trebuie sa avem voie sa anulam drepturile oricărei comunități vrem, inclusiv a ungurilor,polonezilor,cehilor,sârbilor,românilor și slovenilor.

  • @Unde ie copiii furați de lgbt, da doi-neuroni, interzice și rumânii, dar dă afară instantaneu musulmani și africani.

  • Niciodată.Nu ați citit că este o alianță de „lideri”?Slugile nu sunt acceptate.

 2. O da, ca toti migrantii navalesc la astia mai ales in Slovenia si Serbia (care nici nu e membru UE)….de Romanistan nu mai zic, fug migrantii de Romania la fel cum fug romanii de Romania :-))) …..l-au prostit cu politica lor pe saracu berbec vasile care si asa e vai si amar.Rusine….

 3. Momentan lipsim noi dar vom fi impreuna.

  • Migranții numai Romanica au în cap, doar că o iau la fugă dacă nimeresc pe aici, ca românii defapt….cu ăștia nu o să fim împreună dar daca vrei,putem sa fim noi împreună, andrei…..pupici…..

  • Sun tzu, cred ca în satul tău nu sunt, dar prin orasele mai mari au început sa apară purtătorii de turbane. Sunt la acelasi nivel cu ceilalti bronzați ai noștri, dacă nu mai rău.

 4. Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia și Serbia.
  Bravo ! Bravo !
  Super șmechere aceste țări .
  Țările care au avut colonii sa ia migranți !
  Romanii 99% când se duc afară din țară se duc sa muncească și să se adapteze, pe când migranții vin doar pentru ajutorul acordat de țările din vest și nu se vor integra niciodată !

  • Da, da, fix de aia chiar românii deja emigrați îi sfătuiesc pe cei ce vor să emigreze „ferește-te de români!“
   :))))j

 5. Mie imi place poza asta din articol.
  L-au pus pe Viktorash pe treapta din spate si tot arata ca baiatul de mingi al ălora din față.

  Il vezi din postura cum se chinuie sa stea pe vârfuri ca sa pară adult

  • Urăsc UDMR la maxim dar Victor Orban e.prea șmecher !
   Bravo Ungaria !

  • Tu ce dracu înălțime ai! Chiar dacă ești înalt sau chiar dacă ești scund, nu contează ca tot un zombi căruia ii place curcubeul rămâi!

 6. Problema la migranti nu e integrarea. Ei vor,pur si simplu,sa trecem la religia lor,unde Alah e singurul si adevaratul Dumnezeu. Deci,noi nu ,,vrem” sa intelegem ca trebuie sa ne integram…..
  Iar ajungem la drepturile minoritatilor ,mult mai multe si mai importante decat ale majoritati.
  LGBT nu sunt o natie sunt doar….mai pe invers….

 7. Bravo Ungaria!

 8. De ce va vaitati ca nu facem și noi parte din înțelegere? Noi nu avem probleme cu migranții. La noi stau maxim o săptămână pana trec un ungaria. Dacă depășesc acest termen, trebuie ajutați. Oameni suntem…

  • Migrația este strategia de a înlocui rasa alba, producătoare de bunăstare și legi decente bazate pe valori solide creștine, cu un mix rasial tribal, generator de haos, conflicte, teroare si slab dsp al calitatii profesionale, umplutura de controlat si subjugat. Vorba lui Calin Georgescu, klaus schwab este o altă specie, nu umană!

 9. Numai România nu semneazs NIMIC, sluga umilă a occidentului. Vorba lui Brancusi, „proști si săraci v-am lasat, v-am găsit si mai proști si mai saraci” !!!!!!!. Vai de mama tarii lăsate pe mana unor asemenea lepadaturi de carmuitori.

 10. Cine crede că Allah este singurul Dumnezeu nu are ce căuta în Europa. Eu sunt pentru migrație dar să fie selectivă în funcție de nevoile naționale nu în funcție de preferințele migranților. Deasemenea trebuie legiferată și bine remunerată meseria de mamă. Desigur condiționată de absolvirea a minim 10 clase și urmarea de diverse cursuri.

 11. 1. Insultele sunt ultimul argument al celor fara argumente. Al proștilor care sufera de boala nebăgării in seama. Asta, a propos de unele comentarii.
  2. Migranții extra-europeni se încadrează cu greu sau deloc în societățile unde-si doresc să ajungă.
  3. Migranții europeni nu au problemele de adaptare și integrare ale non europenilor.
  4. Orban & Co. nu sunt un model absolut. Doar stupizii adera la un grup pentru a nu se simți lăsați p-afara.

 12. Ce aveți oameni buni cu imigranții?! Credeți că de bine fug ei, din țara lor?! Ce ar fi, să-i primim, să le dăm și lor strachină de ciorbă și un colț de pâine! Sunt oameni și ei. E vina lor, a copiilor lor, că au ajuns în această situație?! Ce se întâmplă dacă mâncați și voi mai puțină pâine și le dați și lor un colț?! Vi se pare că cele câteva țări, au o atitudine corectă, umană?! Le mor conaționalii, dacă le dau unor oameni nevinovați un castron de mâncare?! Ăștia sunt de laudă sau de condamnat, pentru atitudinea lor inumană, față de niste oameni necăjiți?! Numai ei și cei din țările lor sunt oameni?! Ce pierdere mare ar avea, făcând acest gest umanitar?! E atât de mică lumea!!! Atât de mic pământul!… Îl parcurgi atât de repede!! Cum să ai această atitudine, față de niste oameni, de lângă tine, care nu au nicio vină, decât că sunt oropsiți de conducătorii țărilor lor! Care este diferența între conducătorii lor și conducătorii țărilor care au luat această atitudine împotriva lor?!?! Probabil că se mândresc, cu ce fac și sunt multi care îi aplaudă! Păcat! E ATÂT DE MIC PĂMÂNTUL!!!

  • Migranți sunt niște fugari tineri în putere care ar trebui sa facă ordine în țara lor !!!

 13. Cred că au dreptate aceste tari !Noi de ce nu cream condiții la noi in tara pt creșterea demografiei ?Europa „importa” dar nu știe ce…S-au văzut în atâtea tari cum sch sufletul unei nații și subrezeste coeziunea națională și securitatea(vezi Franța cu atentate ale propriilor cetățeni de origine musulmană).Știu că nu e corect să generalizezi dar asta nu înseamnă naționalism !Alte țări precum Canada reușesc să controleze imigrația prin filtrele binecunoscute :studii,origine,etc.Astfel te asiguri că nu accepți/asumi riscuri.Nu iei prea mult odată sau din cei care nu pot fi integrați/asimilati.Prostia cu drepturile lor ,identitatea,etc va fi ca un bumerang pt cei care adoptă astfel de cetateni.Sunt de acord că nu e bine la ei in țările de origine dar și ai noștri anaintasi au luptat,au muncit și au murit chiar pt tara lor,pt ca urmașilor sa le fie bine.Astia vin la de-a gata și apoi incep cu pretenții,că nu le convine regimul ,că pomana nu e destul de mare,etc.Apoi incep cu transformarea (se înfiripă la diverse nivele de decizie în societate) și aduc și țările civilizate tot la nivelul celor de unde au imigrat ei sau anaintasi lor !

 14. Bravo Criș…

 15. EUROPA TREZEȘTE-TE PÂNĂ NU ESTE PREA TÂRZIU !!

 16. Eu am mai zis pt cei ce dau stiri din ungaria sa nu mai preia de pe platformele straine ci daca vor sa dea o stire veridica sa puna pe cineva vorbitor limba maghiara si sa le traduca din ungureste direct de la summitul respectiv nu opinia unui ziarist din vest.
  1.Orban sprijina familia f inteligent cu indeplinirea anumitor conditii cu diferite sume si nu pe asa zisul program de incercare de readucere a connationalilor din tarile straine cum de ex face romania(readucerea cooationalilor inapoi e un program stil taiat frunze la caiini)
  2.Orban a declarat, dar unele surse din west omit sa spuna acest lucru,ca el primeste si ajuta orice om care vine dintr-o zona cu razboaie ,a unor oameni care au probleme reale de a supravietui in tara lor din cauza unor oprimari vitale e inclusiv de acord cu primirea unor migranti oportunisti care nu au probleme de supravietuire ci doar tind la o viata mai buna cu conditia sa se ajunga la o asemenea politica ,adica de selectare,ceea ce inca nu exista la Bruxelle si cu conditia ca aceste lucruri sa se desfasoare in afara UE.Lucruri care exista deja si in australia,USA,Canada,Noua zelanda.Nu te iei si mergi asa peste granita in nici una dintre aceste tari .Marea britanie de asta a iesit din UE.Pana nu a fost problema migratiei nici ei nu au avut motiv real de iesire.E usor pt acei Romani sau a unor oameni de la bruxele sa fie de acord cu o imigratie neconditionata daca ei nu sunt coplesiti de un nr urias de oameni care invadeaza granitele se adapostesc in keleti nyugati si deli palyaudvar dorm pe sinele de tren in garile din ungaria cu zecile de mii si na la nevoie se mai pisa pe aici pe acolo, se leaga de femeia unuia sau altuia ,lasa mizerii de genul cum au facut si romanasii cand sau dus si au mancat lebedele din austria.
  3.Orban nu are nimic cu comunitatea gay lgbt ii respecta si ei sunt sau pot fi votanti de ai lui cu conditia sa nu incerce sa rastoarne sistemul educational si moral traditional existent” doar pt ca asa e si in west”.Sa nu uitam pt conceperea unui copil e bine ,normal si cel mai important sanatos natural sa fie conceput de o femeie si un barbat cel putin in momentul asta,chiar daca stiinta a facut exceptii.Sa nu uitam conceperea in alt mod sunt exceptii pana acuma.Pt cei care au preluat stirile din alte parti eu sunt maghiar si va zic ce a zis el .La o anumita varsta orice adult sau copil isi decide orientarea sexuala fara a fi nevoit sa fie educat in acest sens.El a zis ca nu interzice educatia sexuala despre homosexuala in scoli si gradinite dar nici nu o permite .Asta inseamna ca doar doreste sa ofere puterea parintilor de a alege daca vor sa lese copii lor sa ia parte la asa ceva ori nu si pt asta a facut un referendum in ungaria pt a intreba si populatia daca e ok.Sa nu uitam UE chiar daca promoveaza acest stil de educatie nu a facut nici un referendum sa intrebe si populatia uniunii sa vada daca e acord cu asa ceva.Asta nu e discriminare din punctil meu de vedere ci o decizie a unei majoritati.El nu instiga la ura impotriva homosexualilor ceea ce este un aspect important de notat,ci doar doreste dupa o consultare prealabila cu propria populatie sa ofere o forta de decizie in acest sens si oamenilor care sunt implicati in asta in mod direct ,adica tocmai parintilor.