G4Media.ro

Ungaria: Plafonarea prețurilor la combustibili depinde de ritmul livrărilor de petrol din…

Sursa foto: European Council

Ungaria: Plafonarea prețurilor la combustibili depinde de ritmul livrărilor de petrol din Rusia

Ungaria poate menţine după 1 ianuarie plafonarea preţurilor la combustibili doar dacă petrolul din Rusia este livrat fără întreruperi, iar rafinăria Mol din Szazhalombatta funcţionează continuu, a anunţat luni Guvernul de la Budapesta, conform Agerpres.

În noiembrie 2021, Executivul stabilea că preţurile la benzină şi motorină nu pot depăşi 480 forinţi (1,27 dolari) pe litru la benzinării, sub preţurile actuale, de peste 500 de forinţi. Din cauza problemelor în aprovizionare, în iulie Ungaria a fost nevoită să elimine plafonarea preţului la carburanţi pentru firme.

„Putem menţine această măsură doar dacă livrările de petrol din Rusia sosesc fără întreruperi, iar rafinăria Szazhalombatta funcţionează continuu”, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters.

Luna aceasta, Mol a redus temporar livrările de combustibil către unii retaileri, după ce livrările de petrol din Rusia prin conducta Drujba au fost mult sub nivelul normal.

Livrările de petrol către regiunile din Europa Centrală şi de Est printr-o secţiune a conductei Drujba au fost temporar suspendate luna aceasta, după ce o rachetă rusească a lovit o centrală electrică care furniza electricitate pentru o staţie de pompare.

În urma majorării preţului energiei, rata anuală a inflaţiei în Ungaria a atins 21,1% în octombrie, de la 20,1% luna precedentă.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteaptă ca rata medie a inflaţiei să urce la 15% în 2023, de la un nivel de 14% aşteptat în 2022, creşterea preţurilor urmând să depăşească ţinta Băncii Centrale a Ungariei de 2% – 4% chiar şi în 2024, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Pe astia ii dore-n basca😁 Nu am nimic impotriva lor dar orice ar fi cad intodeauna in picioare. Sincer ; incep sa-i invidiez 😄

    • Zi zau. Dar incearca de data asta fara accent rusesc si fara zecile de emoticoane, cel mai vun semn ca esti doar inca un cont de trol manevrat de un rus betiv si depresiv.

    • Absolut! E vis in Ungaristan! Practic pozitia ghiocel-caprita e oficializata: ne da imperiul raului de la rasarit petrol cu sange, suntem fericiti. Nu ne da, intram in colaps. O pozitie excelenta in care doar o tara puternica si mandra ca Ungaristan a putut ajunge!

  2. Depinde de cat de repede scapam de voi din UE!

  3. Ghinion, după ce sosia lui putin va fi sinucisa, contractele de gaze si petrol la preturi preferențiale vor fi anulate.

  4. Va inchid ucrainienii conducta „Drujba” si ramaneti fara bedrol.