G4Media.ro

Ungaria: Digi a fost exclusă de la licitația pentru spectrul 5G. Compania…

Ungaria: Digi a fost exclusă de la licitația pentru spectrul 5G. Compania română va contesta decizia, pe care o consideră ”incorectă și lipsită de temei real”

Digi Communications, compania controlată de magnatul Zoltan Teszari, a fost exclusă de la procedura de licitație pentru spectrul mobil de mare viteză 5G din Ungaria, a anunțat joi organul național de reglementare a telecomunicațiilor, NMHH, citat de Reuters. Digi a anunțat că va contesta decizie.

Anunțul urmează unei decizii preliminare din septembrie care excludea Digi și menționa participanții înregistrați la licitație: Magyar Telekom (subsidiara locală a Deutsche Telekom), Vodafone și Telenor.

NMHH a declarat că Digi nu a fost înregistrată fiindcă nu întrunea cerințele de participare, dar nu a oferit alte detalii.

Reprezentanții companiei Digi au denunțat decizia drept incorectă și au anunțat că o vor contesta.

„Considerăm că decizia NMHH este incorectă și lipsită de temei real. În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condițiilor prevăzute de caietul de sarcini, bazându-se pe supoziții și fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete și analize fundamentate. Această decizie se adaugă unei liste de alte hotărâri nefavorabile și controversate pe care NMHH le-a adoptat în relația cu societățile din cadrul Grupului Digi, de-a lungul timpului, în contextul altor licitații pentru radiofrecvențe. Societatea va contesta această hotărâre, cu toate mijloacele aflate la dispoziția sa, conform legislației maghiare și europene. Grupul rămâne hotărât să continue punerea în practică a proiectelor sale pe această piață, în folosul clienților săi”, a declarat Serghei Bulgac, directorul general al Digi Communications N.V., citat de Digi24.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Unguri si au exclus ungurul de la licitatie…

  • Teszari este un sustinator al democratiei si nu il place pe Viktor Orban, de asta au exclus DIGI. In plus eu fac distinctia intre ungurii nostri, pe care trebuie sa-i sustinem si ai lor.

  • @Zimbru

   Prin piata se aude ca Teszari ar fi acoperit SRI ca deh se stie ca serviciile secrete romanesti fac afaceri mar cu firme importante care ajung sa-si omoare concurenta. Deh, vechea dezbatere starnita de Alina Mungiu Pipidi: lasam serviciile sa faca business cand ele au acces atat de facil la orice fel de informatii sensibile concurentei si unui mediu de business sanatos?

   Oare s-or fi prins ungurii de treaba asta si de aia au exclus Digi de la licitatia 5G?

  • e cazul DIGI un fel de caz Huawei ?

 2. Ar trebui sa excludem si noi OTP Bank din Romania si MOL, daca tot vor razboi economic.

  • no, uite o propunere bine gandita si tembela…

 3. Digi are o legatura indubitabila cu serviciile, e o chestie de siguranta nationala sa fie exclusi din acel tender. Stiu ungurii f. bine ce fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.