G4Media.ro

Ungaria a găsit din nou vinovatul pentru raportul critic privind statul de…

Ungaria a găsit din nou vinovatul pentru raportul critic privind statul de drept/ ”Organizațiile lui Soros”, acuzate că stau în spatele raportului

Organizaţiile care asigură materialul complementar la raportul Comisiei Europene privind statul de drept sunt susţinute de fundaţia lui George Soros, a declarat vineri ziariştilor secretarul de stat în Ministerul ungar al Justiţiei, transmite MTI, citată de Rador.

Pál Völner a subliniat: Potrivit datelor existente, din cele 12 organizaţii care asigură materialul complementar la raportul Comisiei Europene, 11 sunt sprijinite de „organizaţiile lui Soros”.

În ultima perioadă cele 11 organizaţii au adoptat o atitudine antiguvernamentală, de exemplu în chestiunea privind migraţia sau „businessul închisorilor”.

De la formarea Guvernului Orbán, în 2010, Comisia Helsinki, de exemplu, „a primit de la Soros” drept sprijin aproximativ un miliard de forinţi, a spus oficialul ungar, care a mai precizat că funcţionarea acestor organizaţii este susţinută şi de Comisia Europeană, respectiv Ungaria este atacată chiar de Executivul de la Bruxelles în chestiunea privind migraţia şi statul de drept.

Potrivit secretarului de stat, „toate acestea apar în raport ca un fel de şantaj sau răzbunare”. „În raport sunt prezentate şi unele cazuri care au fost închise încă din 2014 de Ungaria în disputele care le-a avut cu Comisia Europeană”, a mai menţionat Völner.

Secretarul de stat în ministerul ungar al justiției a adăugat: „Raportul este inacceptabil, iar Uniunea Europeană ar trebui să analizeze, de ce un miliardar-speculant are voie să intre şi să iasă din biroul comisarilor europeni, de ce are voie să dea sfaturi în legătură cu finanţarea organizaţiilor societăţii civile sau despre ce fel de prevederi să fie aplicate în privinţa statului drept în ţările în care influenţa sa nu are efect din cauza forţelor creştin-conservatoare aflate la guvernare”.

Secretarul ungar de stat a fost întrebat de ziarişti, cum comentează faptul că postul naţional de radio din Germania a corectat ulterior articolul privind interviul realizat cu vicepreşedintele Parlamentului European, în care Katarina Barley a spus că trebuie înfometate din punct de vedere financiar acele ţări membre ale UE, cum ar fi Polonia şi Ungaria, în care încălcarea principiilor statului de drept nu se rezumă doar la cazuri izolate, ci este sistemică.

Potrivit postului naţional de radio din Germania, expresia „înfometare financiară” a fost folosită de vicepreşedintele PE în legătură cu premierul ungar, Viktor Orbán. La această remarcă Pál Völner a răspuns că „din gura unui german sună foarte nepotrivit când Polonia este ameninţată cu înfometare”. „Este o afirmaţie intolerabilă, este acelaşi lucru de parcă ar fi fost făcută orice altă afirmaţie antisemită”,a conchis Völner, care consideră că „Katarina Barley ar trebui să ia în calcul demisia sa”.

Context

Comisia Europeană a publicat miercuri primul său raport privind statul de drept în Uniunea Europeană. Raportul, prezentat de vicepreşedinta CE pentru valori şi transparenţă Vera Jourova şi comisarul european pentru justiţie Didier Reynders, a fost realizat cu ajutorul contribuţiilor din partea fiecărui stat membru şi abordează atât evoluţiile pozitive, cât şi cele negative care s-au înregistrat în acest domeniu în întreaga UE.

Raportul menționează o serie de îngrijorări legate de independența justiției în Ungaria și în Polonia.

Ungaria și Polonia, care sunt deja amenințate de activarea Articolului 7 din Tratatul UE, riscă să piardă accesul la fondurile europene, dar amenință la rândul lor cu blocarea bugetului UE și a planului de redresare economică post Covid, în valoare de 750 de miliarde de euro.

Potrivit Digi24.ro, premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a trimis o scrisoare Ursulei von der Leyen în care îi cere să o demită pe Vera Jurova, după ce aceasta a făcut următoarea declarație pentru Der Spiegel: „Domnul Orban spune adesea că el construiește o democrație iliberală. Aș spune că de fapt construiește o democrație bolnavă”.

Sursa: MTI/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ce sa ne uitam la ce zice victor orban cind aseara,dupa ce la latrina 3 prezentatoarea iosub a vorbit desppre acest raport nou al CE,ciuvica si zamfir au avut aceiasi reactie ca orban al Ungarieie.Acelasi vinovat,soros si statul paralel.Daca mai era nevoie, si latrina 3 merge pe aceiasi linie cu v orban, psd-ul la fel.

 2. Vai ce surpriza…

  https://rmx.news/article/article/eu-s-soros-backed-rule-of-law-report-targeting-hungary-is-absurd-and-false-says-hungarian-justice-minister

  Capitolul referitor la Ungaria din raportul Comisiei Europene privind statul de drept publicat miercuri este „absurd și fals”, a scris ministrul Justiției Judit Varga într-o postare pe Facebook în care a declarat, de asemenea, că 11 din cele 12 ONG-uri citate în raport au primit bani de la fundația Open Society a finanțatorului progresist George Soros.

  „Raportul Comisiei privind statul de drept este absurd și fals. Nu poate servi drept bază pentru nicio discuție ulterioară asupra statului de drept în Uniunea Europeană. Conceptul și metodologia raportului Comisiei privind statul de drept sunt defecte, sursele sale sunt părtinitoare și conținutul său este nefondat „, a scris Varga.

  Raportul de 24 de pagini despre Ungaria a constatat presupuse probleme legate de independența sistemului judiciar, pluralismul mass-media, starea de urgență a guvernului declarată asupra coronavirusului la 11 martie și obstacole în calea accesului publicului la informații.

  „Alegerea surselor din raport este părtinitoare și netransparentă. Este inacceptabil ca raportul Comisiei privind statul de drept să fie scris de organizații dintr-o rețea internațională finanțată central, angajate într-o campanie politică coordonată împotriva Ungariei”, a scris ea. „Capitolul maghiar face trimitere la 12 organizații ale societății civile. Dintre acestea, 11 organizații ale societății civile au primit în ultimii ani sprijin financiar de la Fundațiile pentru o societate deschisă legate de domnul Soros.”

  István Hollik, directorul de comunicare al seniorului partid de guvernământ Fidesz, a fost de părere că raportul este o copie a unor astfel de documente anterioare inspirate de George Soros.

  „Noul raport al Comisiei Europene nu se distinge de rapoartele anterioare Tavares sau Sargentini dictate de Soros”, a scris Hollik într-o postare pe Facebook, marcând-o drept „colecție de minciuni”.

  Varga a mai spus că raportul Comisiei privind statul de drept nu face trimiteri la repere obiective care se aplică în mod egal pentru toate statele membre.

  Ea a subliniat, de asemenea, că Ungaria este unul dintre puținele state membre în care predomină un pluralism real în mass-media și dezbaterile ideologice, precum și în opinia generală. Spre deosebire de peisajul mass-media din Europa de Vest dominat masiv de mijloacele de comunicare de stânga și liberale, situația maghiară este mai echilibrată, întrucât punctele de vedere conservatoare și creștin-democrate au și ele un acces semnificativ la publicitate.

  „Legea fundamentală și structura de stat a Ungariei se bazează pe statul de drept. Protecția identității constituționale a Ungariei este obligația fiecărui organ al statului”, a scris Varga.

  „O analiză obiectivă și imparțială a tuturor informațiilor fiabile referitoare la situația din Ungaria poate concluziona doar că valorile fundamentale ale Uniunii Europene sunt respectate și că statul de drept este respectat”, a conchis ea.

  • Nu ar strica dacă nu ai cita absolut gratuit cele mai răsunătoare goarne ale regimului Orban. Doar nu o să crezi că vor spune altceva decât șeful lor. E ridicol ce faci, zău. Varga Judit este mai rea decât o mireasă de taliban, îl apără pe Orban cu trup, suflet și cu tot ce mai trebuie. Necondiționat. Împreună cu Hollik și cu celelalte cozi de topor.
   Dar dacă ai adus vorba, hai să le spunem celor de aici, de ce funcționează perfect această mașinărie de capete vorbitoare. Pentru că, săptămânal, toți care se ocupă cu comunicare ( persoane, TV-uri, ziare, fițuici ) deci toată media înregimentată este instruită, prin grija ministrului de propagandă condusă de Rogan, asupra principalelor subiecte, cu dușmanii de serviciu și cu răspunsuri care trebuiesc reîngurgitate exact, la nivel de frază și expresie !!! Oamenii aceia știu exact cine le ține lanțul și ce pățesc dacă greșesc. Penibil.

 3. Este si foarte greu , a se vedea cine actioneaza impotriva guvenului maghiar .
  Asa zisele valori ale celui de al 4-lea REICH , sunt doar NUTRET pentru ignoranti sau creduli .

 4. Tapul ispasitor … Daca nu avea un istoric in care s-a imbogatit de pe „ghinionul” altora …

 5. Pot vorbi la nesfirsiit . Nu au ce face -pandemia i-a ingenunchiat . Cine da banii conduce lumea . Gargara nationalista nu tine loc de bunastare . In UE va fi din ce in ce mai greu sa furi banii europeni si fara ei nu existi politic ,indifent cit de mare conducator te crezi .

 6. astia au ramas tot cu soros, nu au aflat ca acum gates e la moda 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.