G4Media.ro

Ungaria a acceptat cererile României de a-i primi pe lucrătorii transfrontalieri. Aurescu…

Ungaria a acceptat cererile României de a-i primi pe lucrătorii transfrontalieri. Aurescu a ridicat problema și la nivelul UE

Ministerul Afacerilor Externe a obținut acordul Guvernului ungar pentru deblocarea situației lucrătorilor transfrontalieri care fac naveta zilnic de-o parte și de alta a frontierei româno-ungare, potrivit unui comunicat MAE.

Deblocarea situației a venit după o serie de discuții între Bogdan Aurescu și omologul său ungar, Péter Szijjártó, dar și după ministrul român de Externe a ridicat problema în cadrul reuniunii prin videoconferință a Consiliului Afaceri Externe al UE din 23 martie 2020.

Detaliile privind implementarea acestei decizii urmează să fie stabilite prin dialog direct la nivelul Ministerelor de Interne din cele două țări, prin polițiile de frontieră, care vor conveni punctele de frontieră ce vor putea fi utilizate în acest scop, distanța de la frontiera de stat, de o parte și de alta a acesteia, în care această înțelegere va fi aplicabilă și momentul de la care măsura devine efectivă.

Problemele pentru cetățenii români care lucrează în Ungaria a apătur în 17 martie, când Budapesta a interzis accesului cetățenilor străini.

România a cerut constant rezolvarea problemei astfel încât cetățenii români din zona de frontieră să-şi poată continua activitatea. Ambasada României la Budapesta a cerut vinerea trecută autorităților ungare identificarea unei soluții pentru lucrătorii transfrontalieri, subliniind că aceștia se află în prezent în imposibilitatea continuării activității și riscând să își piardă locurile de muncă.

Foto: Inquam Photos – Octav Ganea 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Despre ce se vorbește aici? De azi Romania nu lasă pe români care locuiesc in Ungaria și lucrează în Romania să meargă la munca, vor da ii bage pe toți la carantina 14 zile. Probléma e cu Românii nu cu unguri care ne lasă să venim din Romania. Rușine României pentru descriminare, atît am de transmis!

 2. Pe scurt nu am înțeles nimic

 3. 1. Situația acum o saptamana: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/viata-romanilor-domiciliati-in-ungaria-care-lucreaza-in-romania-un-cosmar-intra-in-carantina-imediat-ce-trec-granita-le-sunt-stampilate-casele-iar-oficialii-maghiari-nu-i-ajuta-cu-nimic-155244.html

  2. Situația acum, mai clar decât la g4:
  https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-35/ministerul-afacerilor-externe-ungaria-va-permite-ca-muncitorii-transfrontalieri-s-treac-grania-155467.html

  Si daca tot esti dinafara, mai bine taci altădată înainte să sari in sus ca ti-a atins cineva cu o floare sufletul de minoritar. Stii tu cum se spune la voi; gura bate…

  Bai frate da usor va atacați fara motiiv, unii.

 4. Foarte probabil sa fie doar o chestiune de timp pana ce boala va aparea si la muncitorii transfrontalieri care trec zilnic frontiera.
  Ori e carantina, ori nu e: cale de mijloc nu exista.
  Sa-si asume raspunderea Aurescu daca va iesi cu belele.

 5. Am vorbit ieri la telefon cu un prieten care locuieste in Romania si lucreaza in Ungaria cu naveta transfrontaliera. Sta in Ungaria si nu poate veni acasa pentru ca ar fi pus automat in carantina. Probabil ca daca ar veni acasa in Romania si ar vrea sa mearga inapoi la serviciu in Ungaria nu ar fi primit tot pe considerente de carantina. Nu stiu care este adevarul. Corect ar fi ca cele doua guverne sa fie un pic mai transparente referitor la aceste aspecte si sa nu denatureze….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.