G4Media.ro

 Un vaccin pentru boala meningococică, autorizat în SUA / În 2021, au…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

 Un vaccin pentru boala meningococică, autorizat în SUA / În 2021, au fost raportate în total aproximativ 210 cazuri de boală meningococică în Statele Unite

Bolile meningococice sunt infecţii bacteriene rare care afectează în mod obişnuit creierul, măduva spinării şi fluxul sanguin şi pot fi mortale în câteva ore, anunță News.ro. Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul Penbraya al gigantului american Pfizer, care devene astfel prima injecţie care protejează împotriva a cinci grupuri de bacterii mortale care pot provoca meningită şi septicemie (otrăvirea sângelui cu bacterii toxice).

Vaccinul pentavalent protejează împotriva a cinci grupuri de bacterii meningococice – A, B, C, W şi Y – despre care se ştie că provoacă în mod obişnuit boala

Pfizer vinde în prezent două vaccinuri pentru a proteja împotriva bolii, Trumenba carea vizează grupul B, şi vaccinul antimeningococic Nimenrix, care protejează împotriva celorlalte patru grupuri de bacterii.

Noul ser combină componente din aceste două vaccinuri şi este autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta cuprinsă între 10 şi 25 de ani.

Vaccinul se administrează sub forma unei serii de două doze administrate la şase luni distanţă.

După autorizarea FDA, consilierii Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite sunt programaţi să se întâlnească pe 25 octombrie pentru a discuta despre utilizarea vaccinului, a precizat producătorul Pfizer.

Decizia FDA se bazează pe datele din studiile din stadii medii şi târzii în care vaccinul s-a dovedit a fi non-inferior în ceea ce priveşte asigurarea imunităţii împotriva bacteriei, comparativ cu o combinaţie între Trumenba de la Pfizer şi vaccinul Menveo de la GSK, care este similar cu Nimenrix.

În 2021, au fost raportate în total aproximativ 210 cazuri de boală meningococică în Statele Unite, potrivit datelor CDC.

GSK dezvoltă, de asemenea, un vaccin pentavalent împotriva bolii meningococice, care combină componentele vaccinurilor sale Bexsero şi Menveo, care vizează tulpina B.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...