G4Media.ro

Un tribunal din Moscova a prelungit cu două luni detenţia provizorie a…

Sursa foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP

Un tribunal din Moscova a prelungit cu două luni detenţia provizorie a jurnalistului american Evan Gershkovich, acuzat de „spionaj”

Un tribunal din Moscova a prelungit vineri cu două luni, până pe 30 martie, detenţia provizorie a lui Evan Gershkovich, un jurnalist american al Wall Street Journal, arestat la sfârşitul lunii martie 2023 în Rusia pentru „spionaj”, acuzaţie respinsă de apărarea sa, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Perioada de detenţie a lui Evan Gershkovich (…) se prelungeşte cu două luni (…), până pe 30 martie 2024”, a anunţat într-un comunicat publicat pe Telegram serviciul de presă al tribunalului Lefortovski.

Audierea a avut loc cu uşile închise. Tribunalul a difuzat o înregistrare video în care jurnalistul, în vârstă de 32 de ani, asculta, cu braţele încrucişate, în incinta rezervată deţinuţilor, decizia citită de un judecător.

Gershkovich a fost adus la tribunal într-o dubă albă, apoi escortat pe jos de un bărbat cu cagulă şi de ofiţeri de poliţie.

Evan Gershkovich, reporter al Wall Street Journal, care a lucrat, de asemenea, pentru agenţia France Presse la Moscova, a fost arestat de serviciile de securitate ruse în cursul unui reportaj la Ekaterinburg, pe 29 martie acest an. El este acuzat de spionaj, infracţiune pasibilă de 20 de ani de închisoare, însă el respinge aceste acuzaţii, la fel cum o fac şi autorităţile de la Washington, publicaţia la care lucrează Gershkovich şi familia acestuia.

În ultimii ani, mai mulţi cetăţeni americani au fost arestaţi şi condamnaţi la pedepse grele în Rusia. Washingtonul, care sprijină de doi ani Kievul împotriva armatei ruse, acuză Moscova că vrea să îi folosească în schimburi de prizonieri, în locul cetăţenilor ruşi reţinuţi în Statele Unite.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...