G4Media.ro

Un tribunal din Moscova a condamnat un bărbat la 7 ani de…

Captura Twitter

Un tribunal din Moscova a condamnat un bărbat la 7 ani de închisoare pentru că a denunțat atrocitățile rusești din Ucraina

Un tribunal din Moscova a condamnat joi un lucrător feroviar la șapte ani de închisoare pentru postări online în care denunța bombardamentele rusești asupra orașelor ucrainene, transmite The Moscow Times.

Mihail Simonov, în vârstă de 63 de ani, a fost reținut în toamnă pentru că a publicat comentarii împotriva războiului pe rețeaua de socializare rusă VKontakte în luna martie.

„În timp ce ucidem copii și femei, noi cântăm cântece la Channel One [televiziunea de stat]”, a scris Simonov. „Noi, Rusia, am devenit fără Dumnezeu. Iartă-ne, Doamne!”

De asemenea, Simonov a pus ca legendă la o fotografie care arată ruinele Teatrului Dramatic din Mariupol fraza „Piloții ruși bombardează copii”.

Tribunalul districtual Timiryazevsky din Moscova l-a găsit vinovat de răspândirea de „știri false” despre armata rusă, a relatat Mediazona, o publicație independentă din Rusia.

Anchetatorii au susținut că Simonov a acționat din „ură politică” față de conducerea Rusiei și față de „decizia acesteia de a folosi forțele armate ruse pentru a normaliza situația socială și politică din Ucraina”.

Anul trecut, Rusia a incriminat răspândirea de informații despre armata țării care se abat de la narațiunea Kremlinului cu privire la ceea ce numește „operațiunea sa militară specială” din Ucraina.

În timp ce noua lege a introdus pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru publicarea de „informații false cu bună știință” despre armată, judecătorul din cadrul ședinței de joi i-a dat lui Simonov o sentință mai „blândă” de șapte ani de închisoare.

Apărarea lui Simonov a susținut că acesta și-a exprimat convingerile pacifiste în calitate de creștin.

Mai mult de 500 de persoane din Rusia s-au confruntat cu acuzații penale pentru că au făcut declarații împotriva războiului de când Moscova a lansat invazia în Ucraina, potrivit organizației de supraveghere a drepturilor omului OVD-Info.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Un norocos. Putea sa cada de la balcon.

  2. Da, Rusia numai are niciun Dumnezeu.