G4Media.ro

Un test ADN a dezvăluit că un hipopotam mascul de la grădina…

Sursa foto: Pixabay

Un test ADN a dezvăluit că un hipopotam mascul de la grădina zoologică din Osaka era de fapt o femelă

Un test ADN a dezvăluit în cel din urmă că Gen-chan, un hipopotam de la grădina zoologică din Osaka (vestul Japoniei) este o femelă, deşi îngrijitorii săi au crezut ani de zile că exemplarul este un mascul cu un comportament neobişnuit, informează AFP, transmite Agerpres.

În prezent în vârstă de 12 ani, acest masiv mamifer semi-acvatic a ajuns la grădina zoologică din Osaka în 2017 de la un parc safari mexican, ai cărui oficiali dăduseră asigurări că exemplarul este un mascul.

Ca adult însă, Gen-chan nu avea comportamentul tipic al masculilor din specia sa, care îşi marchează teritoriul şi îşi afirmă autoritatea împrăştiindu-şi excrementele cu o mişcare circulară a cozii.

Gen-chan nu curta nici femelele, iar îngrijitorii săi au avut dificultăţi în a-i verifica vizual sexul, deoarece hipopotamii pot fi foarte periculoşi.

„Din acest motiv am solicitat un test ADN de la o instituţie externă, iar rezultatul a arătat că este vorba despre o femelă”, a anunţat recent grădina zoologică din Osaka, precizând că nu va schimba numele animalului.

„Chan” este un diminutiv afectuos în Japonia, ataşat de obicei la prenumele copiilor, fiind mai frecvent folosit pentru fete.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează