G4Media.ro

Un tânăr aflat în arest la domiciliu în Buzău, acuzat că și-a…

Sursa foto: Pexels/ Kindel Media

Un tânăr aflat în arest la domiciliu în Buzău, acuzat că și-a incendiat apartamentul şi a fugit / A fost găsit la Bucureşti

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, aflat în arest la domiciliu, şi-ar fi incendiat locuinţa şi apoi a părăsit locaţia, fiind depistat apoi de poliţişti în Bucureşti, în baza unui mandat de urmărire naţională, ulterior fiind plasat în arest preventiv, transmite Agerpres.
Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, bărbatul fusese iniţial plasat în arest la domiciliu după ce ar fi comis un furt.
„Ieri, 11 februarie, poliţiştii Seriviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei de poliţie rurală Smeeni au depistat un tânăr din Scutelnici, de 23 de ani, cercetat pentru furt calificat, distrugere şi evadare, urmărit la nivel naţional. Faţă de tânăr, Judecătoria Pogoanele emisese, în cursul zilei de 11 februarie a.c., mandat de arestare preventivă pentru 30 zile. La sfârşitul săptămânii trecute, tânărul, aflat sub măsura arestului la domiciliu pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, ar fi incendiat imobilul în care locuia. Astfel, în conformitate cu Legea nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele a sesizat instanţa cu propunerea de revocare a măsurii de arest la domiciliu şi înlocuirea acesteia cu măsura arestului preventiv. Poliţiştii care s-au deplasat la domiciliul persoanei pentru punerea în executare a mandatului de arestare preventivă au constatat că bărbatul a părăsit locaţia, fără autorizare”, precizează sursa citată.
Poliţiştii au dat de urma tânărului în Bucureşti, ulterior fiind adus în judeţul Buzău pentru a fi plasat în arest preventiv.
„Au fost demarate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evadare şi au fost iniţiate activităţile specifice depistării persoanei căutate, fiind dată în urmărire la nivel naţional. În urma investigaţiilor, poliţiştii l-au depistat în scurt timp pe tânăr, în Bucureşti. Acesta a fost preluat şi transportat de poliţişti la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în vederea executării măsurii preventive”, a mai transmis IPJ Buzău. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează