G4Media.ro

Un studiu efectuat în Israel pe persoanele vaccinate împotriva Covid-19 confirmă eficacitatea…

Un studiu efectuat în Israel pe persoanele vaccinate împotriva Covid-19 confirmă eficacitatea de 95% a serului Pfizer/BioNTech

Un furnizor israelian de servicii de sănătate a anunţat miercuri o eficacitate de 95% a vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, în urma unui studiu efectuat pe 602.000 cetăţeni israelieni vaccinaţi cu acest ser, informează Reuters.

Potrivit HMO Maccabi, unde sunt înregistraţi peste un sfert dintre cetăţenii israelieni, numai 608 persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19 la mai mult de o săptămână după ce au primit a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech.

Comparaţia a fost făcută cu un grup de control de 528.000 de israelieni cărora nu le-a fost administrat vaccinul, în rândul acestora fiind confirmate 20.621 de cazuri de infectare.

”În urma comparării procentului de noi cazuri între grupurile vaccinate şi care urmează a fi vaccinate, eficacitatea vaccinului în Israel este la ora actuală estimată la 95%, după cel puţin şapte zile de la primirea celei de-a doua doze”, indică HMO Maccabi.

Majoritatea celor 608 persoane – care s-au infectat deşi au primit vaccinul – au raportat numai simptome uşoare, precum dureri de cap sau tuse. Numai 21 au necesitat spitalizare, dintre care 7 cu simptome severe.

Aceste date le susţin pe cele anunţate de Pfizer/BioNTech în urma testelor clinice, care au relevat o eficacitate de 95% în cazul acestui vaccin.

Israelul şi-a vaccinat până în prezent circa 44% din populaţia sa de 9,1 milioane cu cel puţin prima doză de vaccin Pfizer/BioNTech, devenind astfel ţara unde are loc cel mai amplu studiu în lumea reală pentru evaluarea acestui vaccin.

La rândul său, cel mai mare furnizor israelian de servicii se sănătate, Clalit, a anunţat miercuri o scădere cu 94% a cazurilor de COVID-19 simptomatice în rândul unui eşantion de 600.000 de persoane care au primit ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ti-am spus de vreo 3 ori, politicos, ca serul e un preparat cu anticorpi. Vaccinul nu contine anticorpi, tenplm.

  2. Iluminează-ne, ca să zic asa… Scoate din punga cu teoriile conspirației și arata-ne șopârla

  3. Este listată la bursă din New York, al cărei preț este de aproximativ 34€/acțiune. In urma cu un an prețul era mai mic cu 40 de centi, deci asta cu îmbogățirea de pe urma vaccinurilor e o gogomaneala. Prețul la DAIMLER, adică Mercedes a crescut de la 42 la 64/actiune, într-un an. Cine deține pfizer? Sunt fonduri de investiții cei care dețin majoritatea acțiunilor