G4Media.ro

Un specialist DNA a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în…

sursa foto: Pexels.com

Un specialist DNA a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea mită ca să cumpere, cu fonduri OLAF, o dronă de supraveghere pentru DNA

Specialistul DNA, Nicolae Răzvan Despa, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea o tranșă de 6.000 de euro din mita de 12.000 de euro solicitată unei firme ca să îi ajute să câștige o licitație chiar cu Direcția Națională Anticorupție, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro.

Achiziția urma să fie efectuată  în cadrul proiectului „Continuarea dezvoltării capacității tehnice a D.N.A în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E.” cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

Potrivit unosr surse judiciare, contactractul era pentru achiziția unei drone de supraveghere în valoare de 55 de mii de euro.

În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro și, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu (…)

La data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.

Pe 17 noiembrie 2021, specialistul DNA Nicolae Răzvan Despa va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. Mita în caș e periculoasă.
  De obicei firmele de consultanta rezolva comisionul privat.

  • si dna ia mita, ce chestie. si totusi, cat costa drona aia daca numai mita era de 12.000 de euro?

  • [..] Potrivit unosr surse judiciare, contactractul era pentru achiziția unei drone de supraveghere în valoare de 55 de mii de euro. [..]

  • Cred ca dna a cumpărat drone MQ-9 Reaper, de aia au prețul asa de mare…

 2. Parcă se mai activasi DNA ul in ultimul timp

  • Păi prinde ceva plevușcă, să nu zicem că nu fac nimic.

 3. Nimic nou sub soare. In tara asta orice-i intr-o pozitie de decizie efectuare plati bugetare, ia spaga. Ar fi fost cu adevarat o stire faptul ca N-A luat nimic.

  • Care o fi comisionu pentru un contract semnat de un director IT…? soft, hard, mentenanta, ‘pagini web pă sesede’ dă 3 ori mai skumpe
   8G de RAM pt. Operare în Word/xcel… deci liceănțe ieftinaki (3 euro bucata sau 300?)

 4. Flagrantul a fost făcut tot cu o drona 🙂

 5. 55k EUR o drona, livreaza si de la emag ?

 6. A vrut șmenul pă persoană fizică, nu a cotizat unde trebuie…

 7. Au prins și ei un peștișor..dar toate balenele le scapă. Pentru marile jafuri naționale, au ochii închiși.

 8. Dragi postaci,eu cred că acest domn care a ,,picat” de fraier a fluierat in biserica…. Nu a mers cu ,,curentul” și a încercat să înoate contra… Sau nu a împărțit… Așa că,l-au prins ,,in flagrant cu … delictul in mâna”. Se pricep băieții de la DNA a la ,,alde de-astea” dar,sigur nu e nevinovat,a fost prins….de data asta…

 9. Scopul acestui flagrant este de fapt denigrarea DNA ca sa dea exemplu ca toti sunt la fel pt ca borfasii si sluga numita de Ciolanis si mafia USL la ICCJ a dat liber la furat iar borfasii viitori ministrii nu vor mai putea fi anchetati de DNA pt prejudicii mai mici de 200000 de euro si urmeaza jafuri de proportii prin programul de miliarde de euro alocati Romaniei PNNR pt dezvoltatea si reconstructia tarii bani care nu vor mai ajunge la romani decat in mica parte,nu v-ati prins?

 10. Ce specialist e ala dacă l-au prins? 🤣🤣🤣🤣🤣

  • Lasa tata ca e bun si asta ce sa mai vorbim ,aia mari sta bine mersi si astea mici pica cu fata in caca

 11. un amator.
  spaga mica… prestanta pe masura

 12. Hotul prins de hoti. Perfect