G4Media.ro

Un sindicat din Poliție cere creșterea salariilor și amenință că polițiștii nu…

Sursa Foto: Sindicatul Național al Polițiștilor

Un sindicat din Poliție cere creșterea salariilor și amenință că polițiștii nu vor face ore suplimentare de sărbătorile de iarnă dacă revendicările nu sunt rezolvate

Președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC), Vasile Zelca, cere într-o scrisoare transmisă premierului Marcel Ciolacu creșteri de salarii pentru polițiști, precum și creșteri de pensii.

Sindicaliștii cer alinierea drepturilor salariale la legislația în vigoare, precum și actualizarea veniturilor cu rata inflației.

În cazul în care revendicările nu le vor fi rezolvate, ei amenință că vor refuza să facă ore suplimentare în perioada aglomerată a sărbătorilor de iarnă, când zeci de mii de români din diaspora se întorc acasă pentru a-și rezolva diferite probleme administrative.

De asemenea, sindicatul anunță că analizează posibilitatea legală de a nu face paza secțiilor de vot la cele patru rânduri de alegeri din 2024.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Păi, dacă sunt nemulțumiți de salarii, să vină în mediul privat, aici unde se fac banii din care sunt plătiți domniile-lor!

  • Nu vor in mediul privat. Acolo majoritatea ar câștiga până în 3500 de lei.

   Dar vor mai mulți bani … și un jug mai mare pentru privat că să câștige ei 5000 de lei +, unii dintre ei fără să iasă în stradă.

   E fain la căldurică …

 2. No ofence … unii polițiști nu-și fac treabă … au mentalitate de genul … la buna înțelegere … nu se baga daca e vreun interlop. Mai atunci de ce mai primești bani, că doar legea nu e negociabila, și nici aplicarea ei.

  Orele suplimentare (in strada, nu in birou) ar trebui plătite.

 3. Poliția trebuie desființată și reînființată pe baze noi; toate funcțiile de conducere sunt ocupate de către slugile mafiilor politice locale sau naționale. Măcar niște teste PISA ar mai rarefia ocupanții. Sunt necesare niște condiții mai bune, pentru că polițienii nu pot să doarmă în aceste condiții!

 4. 100.000 lei pe luna si pensii de la 33 ani!!! 🪧

 5. Nu-ș ce să zic! Da, mai bine stați acasă. Tot aia e.
  Da, nu e tot aia, face statul economie la salarii, consum de carburant, uzura mașinilor, poate cine știe ce prieten vă roagă să mai păstrați ceva pliculețe?