G4Media.ro

Un român şi trei ruşi au pierdut cetăţenia ucraineană, fiind anchetaţi de…

Sursa foto: president.gov.ua via Wikimedia Commons

Un român şi trei ruşi au pierdut cetăţenia ucraineană, fiind anchetaţi de serviciul secret ucrainean pentru colaborare cu Rusia

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunţă că 24 de angajați ai Serviciului Vamal de Stat au fost concediați, iar patru cetățeni străini, printre care și un român, au pierdut cetățenia ucraineană, în urma unei anchete vizând influența Federaţiei Ruse asupra activității autorităților vamale ucrainene, transmite publicația KORRESPONDENT, citată de Rador.

„Este vorba despre oprirea cooperării ilegale a funcționarilor vamali cu cetățeni incluși pe lista contrabandiștilor vizaţi de sancțiuni în conformitate cu decretul prezidențial din 21 aprilie 2021” – a precizat SBU.

Instituţia menţionează că trei persoane din această listă au cetăţenie rusă, iar o persoană are cetăţenie română, astfel că SBU a iniţiat procedura de retragere a cetăţeniei ucrainene în cazul persoanelor respective.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat deja că cele patru persoane au rămas fără cetăţenia ucraineană. „În ceea ce privește persoanele din lista celor sancționaţi în cazul cărora s-a constatat existenţa unei cetățenii străine – rusă și română – în urma propunerii SBU și în conformitate cu legea, am decis încetarea cetățeniei (încetarea cetăţeniei ucrainene, prin retragere, n.r.) în cazul acestor persoane” – a declarat Zelenski.

Persoanele anchetate de SBU erau implicate în activități ilegale prin intermediul unor structuri și încercau să influențeze funcționarii vamali ucraineni. Anterior, SBU a anunţat că a efectuat 23 de percheziții în cadrul anchetei respective, ridicând arme, muniție și explozibili. (Traducere: Sergiu Dan)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Nu ar fi ceva deosebit. Romanul este obișnuit sa se trădeze și pe sine pentru 2 mici.

  • sau in configuratia zilelor de azi pentru gazu’lu’put_in

  • Onan, faptul ca are cetățenie romana nu i seamănă ca și este roman. Mii de moldoveni și transnistreni și-au luat cetățenia romana, tocmai pentru a putea pleca de acolo. Panimaieși???

 2. Pr rumân il chema Simion?!?

 3. Cetateanul roman a ajuns sa aiba cetatenia ucraineana pe care a pierdut-o pentru ca era nascut si locuia in Ucraina ? 🙂
  Daca era roman (nascut in Romania, cu cetatenie romana) nu ar fi putut primi cetatenia ucraineana fara sa renunte la cea romana (legea Ucrainei impiedica dubla cetatenie)
  Deci stirea e ‘patru cetateni ucrainieni care aveau dubla cetatenie au pierdut cetatenia ucrainiana pentru ca s-au implicat in contrabanda’
  Cand jurnalismul nu e informare, ci cancan …

 4. Nu trebuiau sa rămână fără cetățenie. Trebuiau împușcați direct.