G4Media.ro

Un român s-a declarat vinovat de omuciderea prin imprudență a 39 de…

Foto: Poliția Essex

Un român s-a declarat vinovat de omuciderea prin imprudență a 39 de migranți într-un container în estul Angliei, în 2019

Marius Mihai Drăghici este un presupus lider al unei grupări de contrabandiști și este cea mai recentă persoană condamnată după ce 39 de migranți vietnamezi au fost găsiți morți într-un container din spatele unui camion în Essex în 2019, relatează Sky News.

Cetățenii vietnamezi – bărbați, femei și copii – au fost descoperiți într-o zonă industrială din Grays în octombrie 2019.

Ei au murit când au rămas fără aer la temperaturi de până la 38,5C după ce au încercat cu disperare să dea alarma.

Drăghici, un presupus lider al unei bande de traficanți de persoane, a fost reținut de poliție în România în august anul trecut și inculpat cu 39 de capete de acuzare de omor prin imprudență și conspirație pentru a ajuta la imigrația ilegală.

În vârstă de 50 de ani, acesta s-a declarat vineri vinovat de acuzațiile aduse în cadrul unei audieri la Old Bailey, Curtea Penală Centrală din Londra.

În 2021, alți patru inculpați au fost condamnați la închisoare pentru rolul lor în moartea victimelor.

Doi bărbați au fost, de asemenea, condamnați în 2020, în timp ce șoferul de camion Maurice Robinson și șeful de transport Ronan Hughes au recunoscut omor prin imprudență.

În urma declarării vinovăției, procurorul Bill Emlyn Jones a declarat că „nu este înclinat să accepte că nu a existat nicio recompensă financiară” pentru implicarea lui Draghici, deși nu a putut indica faptul că a fost înmânată vreo sumă în numerar.

Avocatul apărării, Gillian Jones KC, a declarat că Draghici ar prefera să fie condamnat „cât mai curând”.

Instanței i s-a spus cum operațiunea a fost de lungă durată, contrabandiștii urmând să câștige mai mult de un milion de lire sterline numai în octombrie 2019.

Între mai 2018 și octombrie 2019, au fost identificate în total șapte călătorii de contrabandă, instanța auzind că probabil au fost mai multe.

Migranții se urcau în camioane într-o zonă îndepărtată a continentului, pentru a fi duși în Marea Britanie, unde o flotă de vehicule mai mici, organizată de Gheorghe Nica, un alt cetățean român în vârstă de 43 de ani, condamnat anterior, îi ducea într-un loc sigur până la efectuarea plății.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...