G4Media.ro

Un pui de gorilă de munte s-a născut în Parcul Naţional Virunga…

sursa foto: Virunga National Park/ facebook

Un pui de gorilă de munte s-a născut în Parcul Naţional Virunga din stul Republicii Democratice Congo

Parcul Naţional Virunga (PNVi), din estul Republicii Democratice Congo, a anunţat vineri naşterea unui nou pui de gorilă de munte (Gorila beringei beringei), în paradisul natural al acestei specii ameninţate, relatează Agerpres, citând AFP.

Naşterea puiului de gorilă, un mascul, a avut loc pe 22 august în rândul familiei Baraka, a declarat, Olivier Mukisya, responsabilul pentru comunicare al parcului.

Descoperirea a avut loc în timpul unei vizite făcută de paznicii parcului la această familie de gorile care trăieşte în zona Kibumba, din teritoriul Nyiragongo.

Fără a oferi detalii despre femela care a născut, parcul a precizat că familia Baraka este alcătuită din 18 membri.

„Familia Baraka a înregistrat prima sa naştere din anul acesta şi ridică la 13 numărul total al puilor de gorilă de munte veniţi pe lume din ianuarie 2021 în mijlocul diferitelor familii”, a precizat Mukisya.

Parcul Naţional Virunga, înfiinţat în 1925, este primul parc natural de pe teritoriul Africii şi principalul sanctuar pentru protecţia gorilelor de munte, o specie rară care trăieşte şi în Rwanda şi în Uganda, ţări învecinate.

Populaţia gorilelor de munte este estimată la 1.063 de exemplare în regiunea cuprinsă între Rwanda, Uganda şi RDCongo), potrivit unui recensământ efectuat între 2016 şi  2018, în timp ce numărul exemplarelor din Parcul Naţional Virunga se ridică la 350, potrivit estimărilor realizate în 2021.

 

sursa foto: Virunga National Park/ facebook/instagram

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...