G4Media.ro

Un producător de energie regenerabilă din Emiratele Arabe Unite, interesat să investească…

Un producător de energie regenerabilă din Emiratele Arabe Unite, interesat să investească în România în colaborare cu Hidroelectrica. Premierul Ciucă a avut mai multe contacte cu oficiali din Emirate

Compania Masdar, din Emiratele Arabe Unite, activă în domeniul producţiei de energie regenerabilă, este interesată să investească în România în colaborare cu Hidroelectrica, a anunţat marţi ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres.

Masdar este deținută de fondul de investiții Mubadala, potrivit site-ului oficial al companiei. Fondul Mubadala este deținut la rândul său de guvernul din Abu Dhabi și are participații, printre altele, inclusiv la compania OMV, care deține Petrom.

Anunțul lui Virgil Popescu vine după ce premierul Nicolae Ciucă a avut mai multe întâlniri cu oficiali emiratezi de la începutul mandatului său atât la București, cât și în Abu Dhabi. Spre exemplu, în luna iunie, Ciucă a efectuat o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, ocazie cu care s-a întâlnit cu Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite, și cu A.S. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele și prim-ministrul E.A.U. La 1 august, Ciucă a avut o convorbire telefonică cu președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, iar în 13 octombrie premierul Ciucă a primit o delegație de oficiali și șefi de companii din Emiratele Arabe Unite.

Pe de altă parte, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a participat în 31 octombrie la ADIPEC 2022, un eveniment din domeniul energiei. În acest context, ministrul Energiei a discutat cu Suhail AlMazrouei, ministrul Energiei şi Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor emirateze în proiecte de investiţii în producţia de energie regenerabilă, nucleară, dar şi despre diversificarea şi intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

„De asemenea, am avut dialog cu reprezentanţii companiei Masdar, care se ocupă cu producţia de energie regenerabilă. Sunt interesaţi să investească în ţara noastră în colaborare cu Hidroelectrica şi i-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând. Am discutat şi cu reprezentanţii companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiţii în România. Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice. Prin cooperare vom reuşi să ne atingem obiectivele de creştere a producţiei de energie curată”, a scris pe Facebook Virgil Popescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. da o companie romanesca nu gasiti cu care sa colaboreze hidroelectrica??
    de ce trebuie sa inpartim profitul cu companii din emirate??

  2. nu le mai ajunge profitul din petrol generat de razboi, acum vor sa puna stapanire si pe apa ?!

  3. Adevarul este ca aia in Emirate sunt plini de baraje, au experienta, iar hidroelectrica nu are profit de reinvestit. Ca s-a ieftinit kilowatu’.