G4Media.ro

Un procuror din New York îl anchetează pe Donald Trump pentru fraudă…

Un procuror din New York îl anchetează pe Donald Trump pentru fraudă în legătură cu declaraţiile fiscale

Un procuror din New York a indicat luni că îl anchetează pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru posibile fraude de asigurări şi bancare, transmite Agerpres, care citează DPA. Ancheta, care vizează şi compania lui Trump, este mult mai amplă decât altele în care s-a încercat obţinerea declaraţiilor fiscale ale preşedintelui.

Procurorul districtual Cyrus Vance a făcut publică informaţia într-o acţiune în instanţă, argumentând că firma care îi ţine contabilitatea lui Trump trebuie obligată să dea curs unei citaţii privind declaraţiile fiscale ale acestuia.

Citaţia a fost emisă în cadrul unei anchete a unui mare juriu. Până acum, se credea că obiectivul este expunerea posibilelor plăţi către două femei care au susţinut că au avut relaţii cu Trump, pentru a le cumpăra tăcerea despre legăturile cu fostul magnat al afacerilor imobiliare.

Acţiunea procurorului a urmat unei încercări a avocaţilor lui Trump de a bloca citaţia, săptămâna trecută, pe motiv că este ‘mult exagerată’ şi ‘emisă cu rea-credinţă’.

Vance a declarat că avocaţii se bazează pe presupunerea falsă că ancheta este limitată la plăţile pentru discreţia celor două femei; el nu a precizat însă un alt obiectiv. În întâmpinarea din instanţă, procurorul susţine că în lumina unor ştiri ‘necontestate’ despre ‘posibila conduită ilegală, în formă extinsă şi continuată’, în Organizaţia Trump, este evident că citaţia are temei legal.

La începutul lui iulie, Curtea Supremă a SUA a respins argumentele lui Trump legate de imunitatea preşedintelui faţă de anchetele penale. Decizia i-a permis lui Vance să solicite declaraţiile fiscale. Pe de altă parte, instanţa nu a ordonat predarea documentelor respective – o indicaţie că Trump ar putea contesta citaţiile în instanţe inferioare. Preşedintele este angajat în această bătălie juridică de peste un an, iar avocaţii săi au promis că vor continua.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pana acum, se pare, Trump este cel mai vanat presedinte al SUA. A mai fost Nixon, dupa cate stiu eu, dar totul s-a invartit in jurul afacerii Watergate. Ce n-au anchetat procurorii carora li s-a pus pata pe Trump, este „sursa” succeselor lui amoroase, alta decat dolarii din conturi. E de asteptat ca vreun alt Vance sau Muller sa-i ceara lui Trump sa faca streaptease pentru a se convinge ca nu dispune de resurse decat cele comune tuturor barbatilor ?
    Nu-mi dau seama cum s-ar putea ca un individ sa insele fiscul ani la rand fara sa fie luat in colimator. De aceea, cred ca si ancheta asta e o alta sicana, pentru a-l tine ocupat pe Trump cu alte probleme decat cele legate de campania electorala

  2. Deoarece si asta e un articol care reaminteste ca „Trumpuță” nu e alesul divin, super-corect si insurubat acolo pe vecie, vor aparea imediat si susținătorii lui (tot mai putini) să se dea cu curu’ de pămant:
    „Don’ Trumpuță, te iubim că.ca.t ine nu găsim!

    • Matale cam ce surse de informare ai ? CNN, Washigton Post ? Media tinuta de miliardari de stanga, un fel de voiculesti americani ? Vad ca esti foarte sigur, ca de regula toti indivizi care sunt usor spalati la creier.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.