G4Media.ro

Un președinte fără busolă. Klaus Iohannis și ”oamenii îngrijorați”, atac grav la…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Un președinte fără busolă. Klaus Iohannis și ”oamenii îngrijorați”, atac grav la libertatea presei și la G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis a exprimat, marți, prima reacție pe un subiect de maximă importanță, la o săptămână de la primele articole publicate în exclusivitate de G4Media.ro despre legile siguranței naționale. În esență, ele măresc semnificativ puterile serviciilor secrete. Aceste proiect de legi sunt opera serviciilor de informații, nu ale politicienilor. Urmau să fie adoptate de Guvern și trimise la Parlament spre aprobare. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, deși era prevăzut să se întâmple săptămâna trecută.

Șeful statului a evitat să se pronunțe pe conținutul legilor, dar a ținut să transmită public că ”oamenii sunt îngrijorați”. Nu, nu este vorba de  opinia publică, de oameni obișnuiți, ca mine și ca tine, îngrijorați pe bună dreptate că România e pe cale să devină oficial o mare unitate militară.

Klaus Iohannis a vorbit în numele altora. ”Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, oamenii sunt îngrijorați”, a declarat, marți, șeful statului. Deci, președintele țării este foarte preocupat, la fel ca ”oamenii” din servicii, căci ei sunt autorii proiectelor de lege, că s-a aflat. Nu-l doare pe el prea tare de conținut. Acolo a rezolvat-o din vârful buzelor: ”Dacă anumite abordări din primul draft nu sunt corecte, vor fi corectate. Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități”. O fi rău, n-o fi, mai vedem.

Publicitate electorală

Dar grija lui este numărul unu să ne avertizeze public, să transmită o amenințare subtilă că este cu ochii pe G4Media.ro și, eventual, pe sursele noastre. Cum își permite un șef de stat dintr-o țară UE să chestioneze sursele unui site de știri independent? Cât de aroganți au ajuns președintele și ”oamenii” lui dacă au ajuns să amenințe în gura mare presa și sursele ei?

Repet, acesta reprezintă un act de poliție politică, un atac grav la libertatea presei lansat de cel mai puternic om din stat, având în spate un aparat de forță care i-a pus la dispoziție în mod ilegitim, ilegal și nejustificat informații despre sursele unor ziariști. În orice stat democratic, șeful serviciului secret care a spionat jurnaliști încercând să le afle sursele trebuie demis urgent. Acestea sunt fapte de o gravitate extremă în orice democrație.

A ajuns simpla publicare a unor drafturi ilegale de lege, repet, ilegale, o amenințare la siguranța națională?

Numai Liviu Dragnea mai cerea parchetului în aprilie 2018, când conducea țara ca pe propria moșie, să ancheteze G4Media.ro din cauza dezvăluirilor publicate despre intenția guvernului de la București de a susține mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, în răspăr cu poziția UE.

În loc să le ceară socoteală celor de la SRI pentru toate ororile strecurate în legile securității naționale, președintele Iohannis se războiește cu presa că a îndrăznit să le publice. Adică, tot efortul statului român din ultima săptămână s-a canalizat în direcția identificării surselor G4Media.ro. Președintele Iohannis anunță apoi triumfător ”știm cine” și califică publicarea/ transmiterea proiectelor pe surse ”o eroare majoră”, ceea ce reprezintă pur si simplu un atac grav la libertatea presei.

Nu noi, G4Media.ro sau sursele noastre, sunt problema, domnule președinte Klaus Iohannis. ”O eroare majoră” este, înainte de toate, faptul că legile securității naționale au fost scrise de serviciile secrete. Aceste instituții nu au drept de inițiativă legislativă, potrivit regulilor de acum. Și-au adăugat în proiectele de legi și acest drept, pe care acum însă nu îl au.

Așadar, serviciile au comis o ilegalitate scriind un proiect de lege, care trebuia elaborat la Guvern, sigur, cu consultarea și în colaborare cu specialiștii din aceste instituții.

Altă ”eroare majoră” este, domnule președinte Iohannis, obligarea cetățenilor de a colabora cu serviciile secrete, fără a stabili limitele sau condițiile extraordinare care ar putea reclama obligarea cuiva să colaboreze. Poate în caz de atac terorist, război, alte situații excepționale. Din păcate, nu sunt precizate în proiectele de legi.

În proiectele de legi, turnătoria devine general obligatorie, la simpla solicitare a ofițerului de informații.

Dacă citiți cu atenție proiectele de legi, veți constata, domnule președinte, că sunt pline de ”erori majore”: imunitatea acordată ofițerilor de informații, care nu pot fi anchetați sau percheziționați la sediu decât cu avizul șefului statului și de procurori anume desemnați, extinderea amenințărilor la securitatea națională în aproape toate domeniile de activitate, nesocotirea deciziilor CCR, revenirea serviciilor ca organe de cercetare penală pe ușa din dos, eliminarea mecanismelor de control democratic a serviciilor de informații, a fondurilor operative manevrate de acestea, înscăunarea pe viață a șefilor de servicii secrete, legalizarea firmelor sub acoperire etc.

Luate la un loc, proiectele de leg fac din SRI și SIE o super-putere scăpată de sub control.

Toate astea astea nu vă sună a vechea Securitate? Cum adică nimeni nu-și dorește restaurația, din moment ce pe masa partidelor din coaliție au aterizat proiecte de legi gândite parcă de Nicolae Pleșiță sau Iulian Vlad, nu de serviciile dintr-o țară membră NATO și UE.

Nu vi se pare că trebuia să-l identificați mai degrabă pe autorul ororilor din proiectele de legi ale securității naționale, înainte de a pune ”oamenii îngrijorați” să scotocească după sursele G4Media.ro? N-ar trebui să le cereți mai degrabă socoteală șefilor acelor servicii secrete că, sub mandatul lor nelimitat, România a devenit un stat militarizat, că partidele, presa, justiția au ajuns complet irelevante, urmând ca această realitate să fie consfințită prin legi?

Rolul dvs, domnule președinte, este să mediați între puterile statului și între stat și societate atunci când intervin momente de criză majoră, ca acesta, nu să faceți corp comun cu serviciile secrete în dauna democrației. Recitiți articolul 80, alineatul 2 din Constituția României:

 • ”Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”.

Ați abdicat și acum, domnule președinte, pentru a nu știu câta oară în ultimii ani de la rolul dvs constituțional și ați comis un derapaj major de la regulile democrației. Ați ajuns și dvs, la fel ca partidele și o bună parte a presei, prizonierul unei puteri din umbră, tot mai întinsă peste țară.

În curând veți ajunge în ochii lor, al ”oamenilor îngrijorați” un lame duck, adică irelevant, dacă nu cumva sunteți deja, ajuns la jumătatea celui de-al doilea mandat.  Mai aveți totuși puterea și influența de a opri transformarea României, sub mandatul dvs de președinte premiat în plan internațional, într-o țară condusă prin lege, de servicii, într-o veritabilă democrație militară, în care cetățenii vor mai putea avea un viitor doar în calitate de colaboratori.


Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

151 comentarii

 1. Nu exista libertatea presei!!! Exista interesele presei!!

  • Si exista interesele tale,ale unui nimeni.

  • @Blockchain
   Întru-totul adevărat.
   Interesul domnului Tapalaga este altul decât acum ceva ani.

  • Blokchain, du-te frăție tu in Rusia, că-ți place al draku dictaturili..

  • Iohannis trebuie sa stie ca Nicolae Ciuca prenier si presedintele PNL va aproba legile de siguranta ale serviciilor si va trimite la Monitorul Oficial

  • Tapalabă crede ca g4 este presa??? Penibil… De mult nu am mai auzit ceva asa de penibil. Cred ca pana și gibonul cel bătrân labarov, are mai multa credibilitate decat acest tapalabă.

  • Bai oameni buni!Daca nu va place ceea ce se scrie pe aici de ce nu mergeti la o prajitura?Troland, credeti ca o sa va iasa ceva?Vai de steaua voastra!

  • Cred că ai dorit să produci ceva inteligent . Cu regret te anunț că ai reușit doar contrariul .
   Am văzut încercarea de mai jos de a schita un răspuns . Nici aici nu ți-a ieșit .
   In rest… Eugenia , fiecare cât îl duce capul .

  • Pomisor, inteligenta unui mesaj consta in capacitate cititorului de al intelege!!!

 2. G4 sunteti singuri!
  Televiziunile sunt vândute toate, iată ce se întâmpla la Digi!
  Sunt foarte foarte putini Ziariștii adevărați și cei care reușesc sa rămână așa .
  Iohanis o sa- și permită mult mai mult….

  • Nu sunt singuri, este si Radio Europa libera si eu care fac de 1000 de ori mai mult decat 14 eyes!
   End of Ceausescu Firecest Iohannis Regime Soon!

  • Nu sunt singuri. Multi ziaristi, personalitati, comentatori lucizi apreciaza calitatea deosebita a G4 media si au receptionat corect si acest semnal.
   Sunt si ziaristi slugi ale magnatilor care detin televiziunile sau ake cel0r care sustin financiar publicatiile, sau prestatori de servicii murdare pe la unele televiziuni. Exista si pe aici niste lichele. Daca nu ar fi asa Romania nu era in starea asta nenorocita.
   Dar sa speram ca gunoaiele vor i duse de appa.

  • Mai sunt foarte puțini independenți, iar jurnaliștii de investigație aproaoe au dispărut. Avertizorii de integritate riscă să fie considerați ca delicvenți.
   Jurnalism independent:
   G4Media, Veridica, Aktual24, MediaStandard, Ziariștii, Mălin Bot pe youtube.
   Mălin Bot mi se pare de un curaj extraordinar.

 3. @Blockchein
  „Nu exista libertatea presei, exista doar interesul presei” , atunci nu exista nici libertatea de expresie , ci doar interesul acesteia. Mai ganditi fratilor inainte de a scrie.

  • Exact!!! Este o realitate chiar gandita!!!
   Nu vad greseala!!

  • Blockcreier,
   Ca să fie simplu pentru tine, libertatea presei de a-și urmări interesul e tot libertatea presei. Deci mănânci 💩.
   În plus, în general interesul G4media e în linie cu interesul societății.

  • Infirmierule, interesul g4 era ca lumea sa se vaccineze, lumea nu s a vaccinat, interesul g4 era ca lumea sa se blocheze in case fara a scrasni vreo vorba, lumea nu s a supus, interesul g4 este sa i plangem de mila Ucrainei, societatea….. stim foarte bine parerea societatii, nu ??
   80% g4 este pe contrasens cu societatea si interesele ei!!!
   In speta asta , serviciile de informații dicteaza, g4 ia notite, daca intelegi ce vreau sa spun!!!

  • Rusofilule,
   De aceea am spus in general, mai g.reseste si g4media, cum a fost in po.v.estea pandemiei. Dar in general e de partea buna a lucrurilor.
   Esti p.r.o.st si dezinformat.
   Distanta dintre mine si infirmier e mare ca distanta din Luceafarul, „mii de ani i-ar trebui luminii sa ajunga”. Ca si distanta dintre mine si tine. Eu am propriile principii, tu esti un sclav.

 4. ca de obicei de deturnare a adevarului si a spuselor presedintelui . minciuna are piciore scurte .

  • Iohannis e unealta SRI pentru acapararea puterii.

  • Pai ale tale sunt ale naibii de lungi draga schizo ca numai cu asta te ocupi pe sait-ul asta.
   Ia baga si una legata de remuneratie.
   Cat mai e rata, 2 lei 50 sau ai crescut catre mafalda?

 5. Este clar ca Johannis e santasabil si santajat. Si e clar ca nu are barbatie si nici interes, necesare pentru a lupta cu securitatea.

 6. Tapalaga ,ai făcut ceea ce trebuie să facă PRESA peste tot în lume! D’aia este supranumită „câinele de pază al democrației ” !
  DOAR CĂ PREȘEDINTELE ĂSTA ESTE O MARE JIGODIE ,CARE ÎȘI ÎNCALCĂ GRAV PREROGATIVELE,SE TRANSFORMĂ INTR-UN SLUJBAȘ IEFTIN AL SERVICIILOR, SE PARE CĂ -L AU ZDRAVĂN CU CEVA LA MÂNĂ ȘI -L BUTONEAZA CUM VOR ELE…..RUȘINE JOHANNIS!

  • Cu de la sine putere, peste toti, clasa politica si cetateni!

   Iohanis este cel mai dezamagitor presedinte al ultimilor 30 de ani. Si cel mai toxic pentru democratie, pt ca nu a fost in stare nici macar sa aibe o dezbatere cu dancila. Jalnic si daunator pentru noi. Acum incearca sa legifereze si sa legitimeze MONSTRUL SECURITATII! Totusi cine este acest Iohanis?!

   NOI MAI SUNTEM OAMENI INTREGI LA CAP?!

 7. Alianta mafiota Iohannis-PSD-PNL-UDMR-SRI-SIE-SPP-STS etc a impus „legea tacerii” privind cele 10 proiecte de lege ale sekuritatii, propuse chiar de noua Sekuritate, iar cei care au incalcat „omerta” sunt atacati cu nerusinare, inclusiv de catre chiriasul de la Cotroceni.
  Televiziunile de stiri n-au voie sa abordeze subiectul, iar Digi24 l-a concediat pe CTP tocmai pentru ca a pomenit despre porcariile din legile propuse de servicii.
  Rusia si Ungaria sunt modelele pentru Iohannis si haita lui de pradatori guvernamentali: 1. O majoritate care calca totul in picioare pentru a-si impune ticalosiile; 2. Haituirea si distrugerea presei independente.
  Ultimul roman cinstit care pleaca definitiv din Romania sa stinga lumina, sa poata mafiotii PSD-PNL-UDMR si votantii lor sa se fure linistiti intre ei! 😛

 8. Tapalaga ,ai făcut ceea ce trebuie să facă PRESA peste tot în lume! D’aia este supranumită „câinele de pază al democrației ” !
  DOAR CĂ PREȘEDINTELE ĂSTA ESTE O MARE (J)IGODIE ,CARE ÎȘI ÎNCALCĂ GRAV PREROGATIVELE,SE TRANSFORMĂ INTR-UN SLUJBAȘ IEFTIN AL SERVICIILOR, SE PARE CĂ -L AU ZDRAVĂN CU CEVA LA MÂNĂ ȘI -L BUTONEAZA CUM VOR ELE…..(R)UȘINE JOHANNIS!

 9. Iohannis a fost și este o eroare majoră.

 10. … dacă ai destui epoleţi. Nici de creier şi nici de obraz.

  Preocupările paiaţei sunt: golful, recepţiile, concediile, şampaniile, decernările de premii, bicicleta, plimbările, România educată, dar analfabetă, congresele, pensiile speciale de tip silovik şi serviciile care trăznesc a patriotism și siguranţ naţională.

  Plus că acest neavenit nu cunoaşte istoria! Pe vremea comunismului Securitatea era subordonată PCR – nu stat în stat ca acum! Ironia cea mai dureroasă este că aceste „legi” vor coborî România la cel mai jos nivel de când există România. Servicii secrete cu asemenea puteri vezi doar prin Siria și ţări prin care nu ai ce căuta.

 11. De ceva Timp este o practica de ” lucru” pe ascuns, sa stie cat mai putini, ce si cum .
  Astfel de intamplari au loc si la nivel de institutii ce se reorganizeaza si tu afli din monitor ca te-ai reorganizat!
  Nu trebuie sa stie lumea.
  Sunt Ei, Cei ce se cred Vesnici in Functiile actuale.
  Ei fac si Desfac.
  Asa ca atitudinea lui iohanis nu ma mira.
  e Nervos ca uite a ” transpirat” documentul si Pentru Ei asta NU E BINE.
  Marsavii
  Urat si saracie
  N-am crezut ca voi ajunge sa zic ca Toti sunt la fel.
  Mai JOS CA ACUM NU CRED CA AM FOST CA TARA.
  DE CE?
  F multi Profesori universitari doctori vorba lunga ministrii, foarte multi cu diplome si masteruri luate la kg, de la secretari de stat, la directori de institutii centrale. Ce-o fi si in provincie, Dumnezeu cu mila.
  Puzderie de referenti consilieri, sefi de cabinet, experti(?), etc, care plimba hartii de la un etaj la altul. Si jnca Nu s-a terminat..
  Apar aproape Zilnic noi institutii, departamente, etc, bagate asa, pe sub pres, le vezi direct in monitorul oficial..
  Asa ca toata supararea lui iohanis e si ca sa dea bine la cei ce scriu legi, grup restrans in comparatie cu Restul, insa parerea mea este ca nu’si strica bronzul si ziua cu lucruri din astea. Trebuia sa FIE o reactie, ca doar ii SERVESTE PE AMICI, NU???

  • Așa s-a guvernat în timpul Guvernului Roman!
   Aflai seara sau a doua zi, cand ers deja prea târziu, că în ziua respectivă fusese în vigoare pentru 24h o OUG de import, de expirt, de draci sa-i pieptene!

  • Subscriu de la prima la ultima virgulă!

 12. Bravo domnule Tăpălagă… Că de obicei bine punctat… Sunteți singurul care mai apărați democrația în țara asta…. sunteți un reper (și nu al lui Ciolos) pentru cei care mai cred in dreptate și adevăr..

 13. Nu politicienii ar trebui sa faca legile domnule Tapalaga, ci persoanele cu competente in domeniul respectiv-Regula.Pana acum in Romania legile erau facute doar in interesul infractorilor, in special cei cu gulere albe.

 14. Bullseye!

  Dar oare citeste si comentariile mister P, asa mi s-a parut.

 15. iohannis a ajuns datorita celor 17 dosare penale pe care le are pe rol,el si nevasta lui,la judecatoria alba,o marioneta a securitatii.
  aceste mizerii sunt scrise de „divizia pentru apararea constitutiei” din sri.
  PERSONAL,cunosc draftul legii securitatii cibernetice de 6 ani,se lucra pe 3 variante,ancom,mcsi si parlament,de fapt toate variatiunile erau scrise de oamenii sri.

 16. „Un președinte fără busolă”
  Nu e deloc fara busola; stie foarte bine cine, ce face. Inteleg ca ii acordati o marja de eroare, o oarecare incredere, dar cred ca o faceti degeaba. presedintele actual e o dezamagire mai mare decat Constantinescu; nu am crezut ca voi ajunge sa vad un lider non-psd care sa „reuseasca” o asemenea abisala performanta. Singurul lucru mai trist decat clown-ul care a mintit si inselat milioane de romani e ca alternativele par sa nu mai existe. USR se autodizolva, politicienii de acolo par sa distruga ceea ce la un moment dat parea ca au construit niste oameni. Pentru prima data in 30 de ani, viitorul pare cu adevarat sumbru. Sau poate ca asa a fost mereu si eu am fost un naiv.

  • Cred că toți am sperat, dar românii votează corupția, fiindcă asta vor de fapt. Românii nu merită democrație și libertate.

  • Așa e, la cât de ignoranți sunt, asta merită!

 17. Poate fi demis prin referendum cu sanse mari. Un papagal inutil pentru Romania, un nesimtit.

 18. Iohannis vorbeste rar, iar cand o face de multe ori o face prost (ca si acum). Probabil asta este si motivul pentru care este scump la vorba. Bine, nici cu fapta nu mi-e rusine.

 19. Dulapul de la Sibiu, a tradat poporul, este unealta serviciilor care il santajeaza cu dosarele acumulate inainte de a fi presedinte…..România nu mai are presedinte de multa vreme, are doar un chirias la Cotroceni…..nu justitia va suferii, nu partidele politice, poporul român va avea de dus în spate ”crucea derbedeului și a trădătorului de țară”

 20. Pentru cine își mai amintește, Tăpălagă a fost dat afara de la Hot News pentru că a publicat informația obținută tot pe surse că Johannis ar viza funcția de președinte al Consiliului European și nu ar mai candida pentru inca un mandat. G4 numai presă independenta și sigur Tăpălagă nu e „ca mine și ca tine”.

  • Se poate da un link, ceva, sau trebuie sa te credem „pe cuvant de USL-ist”?
   Daca nu-i buna G4, de ce intra toti prostacii PSD, PNL si AUR pe aici?

  • @GeigerC,
   Plecarea lui D.T. de la HN n-are nicio legătură cu KWI. Dacă iți mai aduci aminte, Daddy i-a purtat pică pentru treaba cu strângerea de mână și pentru că aia mică, Irinuca, nu și-a putut ridica privirea de la pantofii mărimea 47, semn că vorbele bunicii de la Roșiori incă faceau ravagii în mintea abia ieșită din copilărie:”mamaie, in viață să te uiți la mărimea pantofului și la lungimea nasului, dacă vrei să ai parte de Nirvana ca în Kama Sutra…!”…

 21. Ioha mincinosul trebuie sa-si dea demisia . Statul lui a esuat demult .

 22. inca o pacaleala marca media .nu pricepeti ca nu mai tine .

 23. Bini di tat nea Tapalaga! Asa da!

 24. dupa 31 de ani inca sa pui botul la astfel de facaturi media este trist .

 25. G4Media, acum ca s-a întâmplat exact așa cum am anticipat (ca, mai devreme sau mai târziu, veți fi chestionați despre cum ați intrat in posesia proiectelor și daca ele erau sau nu clasificate), trebuie IN MOD NECESAR, sa cereți in mod public ca legile care se vor adopta in domeniul activității informativ-operative (asta e ocupația SRI, SIE, DGPI si a altor servicii de informații) sa interzică sub sancțiune penală distrugerea oricărui document creat in legătura cu aceasta activitate (cu privire la operațiuni, misiuni, chiar si contabile etc) iar arhiva acestor instituții sa fie predata in mod obligatoriu Arhivelor Naționale la expirarea unui termen de 25 de ani de la crearea lor (adică după o generație).
  Eu văd o legătura directa între ce s-a întâmplat in urma cu 2 săptămâni la Arhivele Naționale si proiectele de lege divulgate.

  Activitatea serviciilor este securizata atât timp cât arhivele lor nu devin publice (in condițiile legii)… adică acea arhiva evidențiază o realitate diferită de cea publica, iar asta trebuie sa dispară tocmai pentru a avea garanția ca serviciile respective au acționat conform legii care reglementează activitatea lor si in interesul națiunii. Dacă arhivele rămân conspirare la nesfârșit cum se întâmpla acum, națiunea nu va sti niciodată nici daca serviciile au respectat legea lor si nici daca au acționat in interesul țării.

  Este de notorietate ca arhiva Securității comuniste a fost predata parțial, deși legea stabilea altceva, si numai după o profunda operatiune de selectare.
  Ori, Imaginați-va ce conține arhiva securitatii comuniste in mod real, dar mai ales arhivele create după 1990 de SRI, SIE, DGPI sau ale altor servicii de informații.

  Prezidentul trebuie sa înțeleagă ca serviciile de informații si activitatea lor nu e o chestie care sta in puterea exclusiva a inșilor care activează in acest domeniu, ci este sub controlul societății, care se manifesta prin instituții democratic alese.

  • Despre Codul Administrativ ai ceva?
   Ca ce spui tu e fumat rău.

  • @Dragos,
   Lăsați tutunul, nu face bine nici la condiția fizică, obligatorie pentru orice purtător de uniformă, nici la densitatea sinapselor neuronale, pentru care sunteți plătit cu salariu de nabab ..!

 26. Președintele este dator sa spună cine a făcut aceste legi, nu sa amenințe voalat persoana care le-a dat ziaristilor! Suntem intr-un pericol imens, iar USL încearcă sa ne aburească! N-au murit oameni in ‘89 ca sa asistam astăzi la asemenea grozăvie! Rusine USL! Trebuie aflat cine a gândit astfel de legi, pentru ca o asemenea persoana nu are ce cauta intr-o instituție a statului.

  • Ce vei mai spune atunci cand vei vedea aceste legi aprobate și promulgate aproximativ în aceeași formă?!!!!

 27. Subscriu. Toate televiziunile sunt cumpărate. Felicitări G4media, felicitări D. TAPALAGĂ!

 28. S-a suparat negustorul. Si daca lui Talpalaba nu-i mai tine vanzarea, sa ceara si el donatii de la pesdei.

 29. Omul acesta este un Președinte toxic pentru că ori nu cunoaște, ori nu înțelege, ori îl doare în cur de Constituție.

 30. Acest înalt… demnitar nu mai are nimic, nici busolă, nici reper, nici Dumnezeu!

 31. S-ar potrivi aici hitul”Ce bine îmi pare că ai luat țapă!” În 2020 a fost bun Klaus. Nu am auzit o icnitură, un geamăt de protest pentru simplu fapt că Iohanis a refuzat confruntarea cu Dăncilă în campania electorală. Doamna aia făcută “proastă” de Tapalaga. Ei, prostia și domnia se plătesc.

  • Au existat destule icneli și proteste vis-a-vis de nesimțirea lui Klaus, dar mno, s-a convins lumea că Viorica e inevitabilă și că Rise Project au dreptate, deci…

 32. Sper sa-l bage la pușcărie pe tapalaga asta.

 33. Cum adica „g4media” sustine libertatea presei cand voi militati pentru cenzura, pentru ministerul adevarului, pentru „informarea din surse sigure” adica oficioase ?

  Voi care atacati, defaimati, fara drept de apel, fara drept de replica presa din Romania si alte persoane publice si nepublice? Voi care produceti „feicnius” ?

  Doamne ce I.P.O.C.R.I.T.I. sunteti. Va victimizati si exagerati excesiv, sunteti jenibili.

 34. Cel mai slab și mai rauintentionat presedinte! E un Iliescu 2.

 35. Măria sa Președintele, este foarte supărat. Cine are curajul să identifice Securitatea cu SRI-ul ? Un ziarist? Da cine se crede el? Draftul legilor este bun. Pentru el, pentru Măria sa. Legi făcute doar pentru ei. Pentru SRI, pentru Securitate, pentru Președinte.
  Ei contează…

 36. U.M. G4media, platforma de propaganda a oengeului toxic USR, aka Die Rotte Kapelle, este ultima in masura sa se pronunte,avand in vedere ca reprezinta interesele unui oengeu toxic care actioneaza impotriva intereselor statului roman

 37. ce e greu de priceput . o fraiereala politica doar spre al ataca pe presedinte . la un semn dau toti din aceaiasi gura .

  • Te cunoaștem, stai liniștit!

  • @Radulescu Marcel
   va dau INFO in EXCLUSIVITATE si in PREMIERA.
   SRI l-a lasat pe iohannis din „brate” inca din ianuarie acest an adica 2022.SA SE STIE CA SE STIE.

  • Aha, d-aia face numai prostii 😅

  • @m de ce sa-l atacam pe presedinte? un om asa de cinstit
   cine sa-l atace? presa cea rea?
   pentru ce sa-l atace? ca omul e la golf/piramide, gata, nu mai are ce castiga in tara, ne-a pacalit cu peeeseeeedeee-ul lui , si cu geaca rosie
   nu l-a atacat nimeni, el s-a „aprins” ceea ce insamna ca stie FFF BINE ce e cu aceste mizerii

 38. Sincer credeam ca „Presul“ se referea la „stim cine“ psd , care joaca rol dublu aici . Vor legile alea dar se vaita pe alocuri ca nu sunt bune ..

  Bine punctat ca poate lua de g4. Eu zic sa faceti o conferinta de presa in care sa va manifestati indignarea la atacul lui Joha .. 🙁

 39. Sincer credeam ca „Presul“ se referea la „stim cine“ psd , care joaca rol dublu aici . Vor legile alea dar se vaita pe alocuri ca nu sunt bune ..

  Bine punctat ca poate lua de g4. Eu zic sa faceti o conferinta de presa in care sa va manifestati indignarea la atacul lui Joha … 🙁

 40. Astept ziua in care Tapalaga va plange ca n-a votat-o pe Damcila

  • Veorica a fost cea mai mare ghicitoare sau prezicatoare mai bine.A batut-o si pe Baba Vanga. N-a zis ea ca „reducem democratia”,a zis,si iata ca se implineste.Ce mai vrei!Lumea n-a prea luat-o in seama atunci,dar si daca dadea cu ghiocul si tot nu-i iesea.Dar asa,iata ca premonitia ei s-a confirmat,mai tare ca la prooroci.Nu ca la pomohaci,doamne fereste,cum ar putea sa creada unii comentatori de pe aici.Ca asta-i nivelul.Na ca ma pomeneste Haurentiu,mai inainte ma pomenea CTP-ul,cu originea numelui Dancila.Asta e se mai intampla!

 41. Acum e clar: e un atac la stabilitatea coaliției, la Ciolacu, la SEAP și SICAP.
  UDMR tace suspect, nici un bz

 42. Un presedinte papusat, alfat intre sovieticii 89 si germanii corciti din 45 !

 43. Tot respectul d-le Tapalaga pentru acest articol !
  Tin sa accentuez cateva aspecte :
  -Drafturile pe care le-ati publicat nu au fost concepute in tara. Ele sunt scrise in afara tarii si sunt convins ca i-au luat si pe angajatii serviciilor ( cei care duc greul …) pe nepregatite.
  – Ma ghidez in cele de mai sus ca „serviciile” ( la gramada ) vor informa OBLIGATORIU UE /NATO dupa caz , despre toate actiunile / inactiunile in curs sau ipotetice.
  -Trebuie insistat pe un cuvant ce poate v-a scapat in lecturare : „PREVENTIV” …. Adica , mai pe concret , ei capata niste informatii din varii domenii si , sau de la indivizi stransi cu usa si, brusc , vor ascunde pe cineva , asa preventiv, AZI …., ca poate maine , poimaine o sa devina un infractor notoriu, sabotor, tradator , dupa cum vrea serviciul.
  -Pe urma , daca „activitatile ” se comaseaza” … ( practic devenind un singur serviciu ) ca asa se lasa a se intelege … , de ce nu-si propun sa reduca si din sefi ? Ca asa ar cam trebui …nu …?
  – Ati folosit un cuvant elegant :” abdica… ” Nu a abdicat d-le de la nimic … Nu a spus d-lui ca statul „a esuat” ? „Lucrurile” se intampla pas cu pas …, iar acesta este unul din ele.
  Cu stima,

  • Esuatu’ asta(statul)e opera lui.Si îl sperie,pentru ca facand sa functioneze cu cocoloase institutiile judiciare ale statului,sub ele se dezvolta niste tumori maligne uriase(vezi ce a facut traficul de droguri la festival,de ex.)si atunci,pentru ca lumea sa nu ajunga la disperare si sa le sparga geamurile,vorba vine,a bagat-o p-asta cu SRI-ul,sa tina astia fenomenele in frau si bineinteles sa ne reguleze cum vor ei,ca au motiv,”siguranta nationala”,razboi,pandemie etc.Dar in nici un caz anticoruptie,findca e interzisa,mai ales la baronet.Mai prinde cate un sef de tren,cate un doctor,dar nu plagiator.Ala este nadejdea tarii.

 44. Iohannis a spus clar că… CSAT
  (am dat search, lipseste cuvântul din pagină)
  La Codul Administrativ nu a fost nevoie de … CSAT.

  …daca stai sa te gandesti Serviciile pot functiona independent (fără șegi) dar fumctionarii publici de cele mai multe ori depun un jurământ pe care efectiv nu sunt capabili sa-l respecte, in primul rand din cauza sefului). Asta nu ingrijoreaza pe nimeni?, asteptam ca doar un judecator sa decidă?

 45. Bă, băieți,
  Așa e, s-a anunțat inflație cum nu s-a mai văzut de la nea Nicu Văcăroiu încoace, dar asta nu inseamnă că trebuie să exagerați cu orele suplimentare, că viața e una singură și nu merită s-o irosiți cu tastatura intre picioare, in aleea Modrogan și în b-dul Kiseleff10 !

 46. Când românii își doresc din nou dictatura nu mai e de stat în țară. Cei care încă mai doriți libertate veniți în occident, că este loc pentru toți. Lăsați-i în țară pe cei care vor să fie din nou iobagi!

 47. W. K. I., președinte.rou între „post festum”(ce-am sărbătorit noi în afară de sfârșitul Covid-iadei) și „post factum” sau mintea românului cea de pe urmă, cum o fi vrut, să zică cel care s-a autointitulat ca fiind „un politruc”, să spună (în conferința de presă de azi).

 48. Un presedinte fara busola.
  Trece
  Mai are 2 ani si pleaca.
  Dar ce faci cu un jurnalist care are 10 busole in sertar si fiecare arata alt Nord?

  • Wow – cariman

   Unul din cele mai bune comentarii pe care le-am citit in ultima vreme.

   Rispetto!

  • Trăiasca DEZBINAREA.
   zici ca le-a facut un serviciu celor care ar fi trebuit sa semeneze oficial documentele. Acum nu o sa mai stim daca aveau ceva in cap

  • 3 comentatori în uniformă (sau sub acoperire) mai sus.
   Îi recunoașteți după propozițiile lipsite de conținut, dar care ar vrea să-l lezeze sau amenințe pe Tapalagă.

  • 3 comentatori în uniformă (sau sub acoperire) mai sus.
   Îi recu.noașteți după p.ro.p.o.z.ițiile lipsite de c.onținut, dar care ar vrea să-l lezeze sau amenințe pe Ta.p.al.a.g.ă.

 49. @Bobitza unde esti? Te-ai blocat pe Drula si Ciolos?

 50. Știți ce nu-mi place mie când unii striga din timp: „lupii băă”… că nu mai văd apoi numele „șefilor lupilor”!

 51. Sesizez o anumita problema de logica, care ar trebui adresata in articol ca sa nu fie doar emotional.

  „Stim cine” – nu are alta interpretare decat „noi” si e cel mai probabil o referire la „noi” ca presedinte + servicii. Greu sa nu fie interpretat ca o amenintare voalata.
  Aiurea ca presedintele face aceasta amenintare voalata. Totul e clar aici.

  Dar, „Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijorați, cu toate că este un prim draft” are 2 interpretari:
  1 „publicul e ingrijorat” (dupa mine cea mai normala, daca te uiti la restul comunicarii si la restul propozitiei „cu toate ca e un prim draft”)
  (am luat textul de aici: https://romania.europalibera.org/a/klaus-iohannis-legile-securitatii/31887181.html, nu stiu daca e exact)
  2. „oamenii din servicii sunt ingrijorati” – singura interpretare data de dv.

  Articolul poate interpreta clar primul caz, dar nu poate lua doar sensul 2. in al doilea caz.

 52. oblomovism pentru putere financiara si imunitate in fata legii : cine-si construieste o democratie puternica are si servicii „secrete” puternice.
  invers nu se poate.

 53. oblomovism geopolitic : cine cauta cu lumanarea V(estul) , poate gasi Estul si fara busolă.

 54. Ziaristii se prefac ca nu stiu ca asa arata munca la stat: o ciorna.
  Reversul fiind, pot oferi exemple concrete, de documente contabile oficiale semnate in care capul de tabel continea gresit factorul de multiplicare (cu un zero in plus) sau o coloana intr-un tabel nu corespundea sa fie suma coloanelor alaturate…

  Doar banii existenti in bugetul lor conteaza, ne „certam” de la niste bani care nu sunt ai nostri.

  Mai intreb o singura data: stie cineva cati bani imparte SGG in fiecare an institutiilor din subordine?

 55. Ati uitat cumva cand LINGEATI la Basescu , Kovesi, Coldea , Iohannis , si topaiati ca DESCRERATII cand erau bagati la puscarie pe dosare inventate oameni nevinovati . Nu va doresc decat sa aveti parte de statul de drept care l-ati slujit .

 56. Ne-a facut mutalaul pe toti. Acum o da si in dictatura. Acest personaj detestabil este mai periculos ca Dragnea. Cine ar fi crezut ca Ficusul ne va aduce aici?! Sau pote de fapt asta a fost obiectivul premierului de la Grivco. Sa faca restauratie…

 57. > Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, oamenii sunt îngrijorați

  Adica presa si-a facut treaba. Multumum G4media. Scree you mr. president.

 58. Gestapo nu avea restrictii civile.

 59. Cred ca Serviciile sau Gestapo,fara restrictii

 60. cea mai mare scarba de om este klaus

  • E O ciorna, sa fii Președintele unei țări și sa functioneźi la calitatea aparatului de stat. ZICI că daca le cere mainmult o iau razna cu toții.
   Ășa, best effort, cu șantaj… o hârâim an de an. Bine ca avem Avioane-n cap

 61. Je suis D.T./G4M…!
  Luați l a b e l e j e g o a s e de pe LIBERTATEA noastră!

  • Zi un nume de politician interesat de subiect. Din coalitia majoritara.
   – Doar USR are de câștigat un rol important in comisia parlamentara de control a sri din toata vânzoleala asta. Ca restul… tac. Sunt importanti in ignoranta lor din nastere

 62. Câinii latră, caravana trece.
  Ne-au pus cu botul pe labe. Nu mai iese nimeni în stradă. Usr-ul la 8 la sută. Dragnea a fost o uriașă diversiune.
  România va fi condusă timp de 20 de ani ca o dictatură camuflata de tip latinoamerican. Generali civili. Servicii. Americanii și au dat seama ca nu poti face altceva decat sa lucrezi impreuna cu Caracatita cu epoleti. Cine se opune ajunge kompromis in public.
  Nu mai exista societate civila. Ne am bagat toti mintile in cap. Nu mai exista GDS, Catavencii vechi, Revista 22, a murit o epocă. Ion P Aurel fosila acdemica este mare intelectual. Asta e dimnesiunea noastra culturala. Suntem Mica Rusie. La muncă, ortodocșilor.

 63. Iohannis este blatistul șef?
  Ori este cu Secu ori cu democrație. Ambele Nu.

 64. Bună ziua! La muncă, ce tristețe
  Iar câine te mușcă, după ce te încercuiesc
  Ca pe maidanul
  Al de pe lângă Lacul Morii.
  Și crizele epileptice ale gaborilor.

 65. Însubordonarea, indiferența, zeflemeaua conduc la haos.
  E ca la poker, ei se cred mai importanți si blufeaza pe timpul și banii noștri.
  Noi, stam dupa judecatori, daca se ajunge acolo.
  O sa repet: tot ce au cerut serviciile in noile legi aveau/aplicau deja

  • @ Dragos
   De unde știi, ai pățit-o pe pielea ta? Adică ți-au bătut la usa sa colaborezi cu ele și ți-a plăcut?!

   Domnule Dragos-misiune-colaborator, am observat din comentariile de mai sus ca ești fumător înrăit… nu știu dacă asta-i bine, tu ce crezi?

  • @Dragos SIE sau SRI! Acronim de la MARINCEA , cam greu!

  • Mă mir, aici rareori lumea observa altceva decat troli.
   Eu cred ca nu ai experienta de viata.
   Crezi ca cei din servicii au copiii?
   Câți sunt de toti?

  • @area, nu ai de unde sa stii cate comentarii sunt oprite sa apara de catre @g2media

 66. E atât de simplu! Acest președinte trădător de electorat , își cumpara IMUNITATEA de după mandate! Cum de a ajuns sa se iubească cu Ciolacu? VLASE e numele ! Fost PSD , prieten cu Ciolacu, actual șef SIE!
  Ce atâta tevatura!?

  • Aha…, bag seama „breten Marsel” are o semnificație mult mai largă decât ne-am fi așteptat…!
   I-a fost tot hăitaș sau domnu’ e pasionat de pescuit, ca Daddy ?

 67. Tot respectul pentru presa libera !

  • Fiecare cu busola lui mai degraba.
   Nu e ca la NTP, presedintele nu trebuie sa faca mai mult decât se vede: #bâlbe

 68. Are busola decât ptr deplasări inutile. În străinătate. 8ani de manadat 0realizari.sa plimbat toată planeta fără rost. Tara tot la nivelul de Burundi este. Somn ușor iohanis.

 69. Iohannis e un simulacru de președinte, un președinte eșuat. Nu avem nici o pretenție de la el. Atât este și atât poate.

 70. Pas cu pas, Iohanis se transforma intr-un mare elefant !

 71. Se pare ca dl.Presedinte al Romaniei se repliaza dupa publicarea proiectelor de legiferare in discutie, despre a caror formulare se vadeste ca avea cunostinta ,chiar dupa precizarile facute(nu erau destinate publicului larg, desi nu au niciun nivel de clasificare)).Este o reactie usor agresiva si nervoasa, la adresa oamenilor din presa care au scos la suprafata aceste propuneri de legiferare ale serviciilor(stim cine si stim si de ce,nu erau destinate publicului larg).Rostite de la nivelul unui demnitar de rangul sau,aprecierile pot avea efect de intimidare a jurnalistilor in discutie si de afectare a efectuarii pe viitor a unor astfel de demersuri jurnalistice independente si aici este cazul, in opinia mea,ca dl.Presedinte sa fi dat dovada de mai multa moderatie si echilibru.

  • Cineva a fost platit sa le scrie si cineva nu a suportat sa le citeasca/corecteze.
   Poate daca ajungeau la Ciordake in Consiliul Legislativ treceau

 72. Suntem alaturi de CTP si pretuim libertatea de exprimare! Inseamna ca asa arata noua corectitudine politica, nu doar la noi, ci in intreaga Europa. Ar trebui sa provoace o scanteie in societatea romaneasca acest gest, iar oamenii sa protesteze. Regimurile autoritare se reintorc treptat in Europa.

 73. „Cineva, și știm cine…..” Asta e o amenințare in cel mai pur stil MAFIOT!!!

  • Ca si cum mi-ar trimite un anonim un email (pe ala bun) ca: nu MAI posta ma ca stim cine esti!

 74. Foarte pertinent editorialul. Se doreste transformarea Romaniei intr-o dictatura a serviciilor cu super imunitate pentru cei care fac abuzuri in numele legii ? Baietii destepti au facut un proiect de legi pentru prosti probabil in ideea ca nu se baga de seama si lumea are alte preocupari. Somnul natiunii, naste monstri.

 75. Articolul demasca intentiile unui presedinte care a tradat jumatate de Romanie prin alierea cu PSD, dupa ce la alegeri asmutea oamenii impotriva ciumei rosii. Bravo, Dan Tapalaga! Esti un model pentru jurnalistii din provincie, care mai au principii si valori morale.
  PS: Multe comentarii pline de ura, care demasca trolii. In loc sa discutati despre esenta problemei, faceti atac la persoanele oneste de la G4media care isi pun piele pe bat pentru voi.

 76. Va multumesc frumos Domnule ziarist Dan Tapalaga
  pentru prezentul articol scris cu obiectivitate corectitudine si cu maturitatea necesara
  unei demcratii europene si in Roman

 77. Să înțeleg că și noii securiști sunt împărțiți în aripi și aripioare? Așa se întâmplă, pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. De nu știm și de ce nu ne spune, cine a dat draftul in presa? G4, G4 dar care pensionar special l-a dat la G4???????

  • Sa traiti, l-a mancat cainele si nu mai stie nimeni.

  • Problema ta e fix ca a lui Iohannis, cine a dat draftul nu ce scrie in draft si cat de toxic este textul. Cu oameni ca tine in tara, nu ma mir ca astfel de oameni au puterea si azi.

 78. In urma cu 15-20 de ani era o plăcere să interacționezi pe principalele Site-uri de știri. Opinii pertinente, divergente, mai mult sau mai puțin avizate dar scrise în nota bunului simt. Din cauza unor personaje, aspiranți sa devină personalități, precum: George, Mihai, Gică, Gigi, Gogu pintenogul, etc. zona comentariilor a devenit o mlaștină puturoasa. Mai băieți, chiar nu aveți de săpat niscaiva buruieni, de adăpat gâștele…? Activați in budoarul haurist și nu mai risipiți rânduri maculate, pe aici.

 79. Oamenii ingrijorati sunt un pericol real pentru o societate moderna in plina reformare !