G4Media.ro

Un preot rus care a ţinut o slujbă de pomenire pentru Navalnîi…

Sursa foto: Twitter / Команда Навального

Un preot rus care a ţinut o slujbă de pomenire pentru Navalnîi a fost suspendat din funcţie pentru trei ani

Un preot ortodox rus care a oficial o slujbă de pomenire a fostului lider al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, în luna martie, a fost suspendat din funcţiile clericale timp de trei ani, a anunţat Dieceza de la Moscova a Bisericii Ortodoxe Ruse, informează Reuters., citată de News.ro.

Într-un comunicat publicat marţi pe site-ul său, dieceza nu a precizat care a fost motivul pedepsei, care îi interzice preotului Dmitri Safronov să mai dea binecuvântări, să poarte roba clericală şi crucea bisericii până în 2027.

De asemenea, Safronov ar urma să fie mutat la o altă biserică din Moscova pentru a îndeplini atribuţiile de cititor de psalmi.

„La sfârşitul perioadei de penitenţă, pe baza impresiilor de la locul respectiv, se va lua o decizie cu privire la posibilitatea ca el să continue slujirea preoţească”, a precizat eparhia în declaraţia sa.

La 26 martie, Safronov a ţinut o slujba de pomenire pentru Navalnîi la care au participat mii de persoane.

Navalnîi a fost cel mai aprig critic al preşedintelui Vladimir Putin în interiorul Rusiei şi a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală din Arctica, în februarie. El a fost înmormântat la 1 martie, într-un cimitir din Moscova, iar la înmormântare au venit mii de ruşi, care au stat la cozi pentru a-i aduce un ultim omagiu disidentului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...