G4Media.ro

Un pompier specialist în ”Sotokan – Fudocan”, apropiat de familia Gabrielei Firea,…

Un pompier specialist în ”Sotokan – Fudocan”, apropiat de familia Gabrielei Firea, a ajuns în conducerea a două companii ale Primăriei București

Sebastian Scarlat, pompier timp de 13 ani, a ajuns de la Detașamentul de Pompieri Moreni direct la conducerea a două dintre firmele înființate de Consiliul General București: director la Compania de Pază și administrator la Compania de străzi. Scarlat, care se declarată specialist în arte marțiale, are studii de drept și agricultură. Surse din Primăria București au declarat pentru G4Media.ro că acesta se află într-o relație apropiată cu sora primarului general, Gabriela Firea, dar atât Scarlat, cât și Primăria Generală au refuzat să răspundă întrebărilor pe această temă.

CV-ul oficial al lui Sebastian Scarlat arată că acesta a fost numit Director General adjunct al Companiei Municipale de Pază și Securitate București SA în 5 martie 2018, la o zi după ce și-a terminat încadrarea ca Subofițer operativ principal II în cadrul ISU Basarab Dâmbovița – Departamentul de Pompieri Moreni. El apare și acum în aceeași poziție de conducere pe site-ul Companiei Municipale de Pază, firmă deținută de Consiliul General al Municipiului București (99,9% din acțiuni) și SC Service Ciclop SA.

În luna iunie 2019, ANAF a blocat conturile Companiei Municipale de Pază din cauza neplății taxelor, potrivit Newsweek.

Același Sebastian Scarlat apare și în conducerea Companiei Municipale de Străzi, Poduri și Pasaje în funcția de membru al Consiliului de Administrație. Firmă e deținută tot de Consiliul General al Municipiului București cu 99,9% din acțiuni și SC Service Ciclop SA.

Experiența profesională a lui Sebastian Scarlat (45 de ani), așa cum e descrisă în CV-ul său, nu indică legături cu domeniile de activitate ale celor două companii înființate de Primăria București la inițiativa primarului Gabriela Firea. Astfel, el a fost administrator al firme Sebson SRL din Moreni timp de șase ani (firma a fost radiată între timp), după care între 2005 și 2006 a fost pompier servant la SC Sting Prest Prod SRL, alți 12 ani fiind Subofițer la Departamentul de Pompieri Moreni.

CV-ul lui Scarlat arată că acesta a absolvit Facultatea de Drept a Universității Ecologice (cursuri în perioada 2013-2017), Facultatea de Agricultură a Universității de Științe Agricole din Iași (cursuri în perioada 2003 – 2006), precum și un Master în Drept social român și european la Universitatea Ecologică (2010 – 2012).

Sebastian Scarlat are și calificarea de detectiv particular la Școala Agatha Christie București, calificare de Operator introducere date, calificare de servant pompier și de Inspector de protecția muncii.

În plus, Scarlat arată că a urmat cursurile Școlii de Arte Marțiale stilul Sotokan – Fudocan, în urma cărora ”am dobândit aptitudini necesare unui bun instructor și anume: spirit de observație, bun psiholog, viteza de reacție, stăpânire de sine, agilitate și să fiu un bun îndrumător și organizator”.

În ceea ce privește limbile străine cunoscute, Sebastian Scarlat arată în CV că vorbește satisfăcător engleza și turca.

În urmă cu o săptămână, G4Media.ro i-a adresat telefonic și prin mesaje o serie de întrebări lui Sebastian Scarlat, legate de competențele sale și de relația cu sora primarului general, dar acesta a refuzat să răspundă și ne-a direcționat către biroul de presă al Primăriei Generale. Nici biroul de presă al Primăriei Generale nu a răspuns la întrebările G4Media.ro până la ora publicării articolului. Dacă vom primi un răspuns, îl vom insera în articol.

Foto: Compania Municipală de Pază și Securitate

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Geniali astia de a ecologica. Omul si-a luat masterul in drept inainte sa-si faca studiile in domeniu. Si ministerul n-are nimic de zis.

 2. Ce să mai domne?! Omu e pregătit din toate punctele de vedere. Pe bune. Adică cine ar fi mai pregătit decât el?
  Comentatiu editat de G4Media.ro

 3. Poate vor vota bucurestenii data viitoare.

  Sau poate sunt prosti ca noaptea.

 4. Oare se va schimba vreodată România? Este oare posibil…?

 5. isi imbogateste partidul toata armata. poulime plateste si se uita ca proasta la A3

 6. Errata: „Sodokan-Futocan”. In rest, articol bun…

 7. E chestie de tragaciul sorelei?
  Criteriu de promovare?

 8. Asta si-a facut Masterul in drept inainte sa faca facultatea de drept? Cum naiba e posibil?
  As vrea sa il aud vorbind in engleza si in turcă. Dacă a scris ca stie” Satisfacator”, inseamna ca stie sa zică doar” senchiu veri maci”.
  Genial si cum administrează astia cate 2, 5, 1o companii municipale si Bucurestiul da pe afara de imputit ce a ajuns în 3 ani.

 9. Auzi la el, specialist în Soldocan-Fudulan … măcar de ar ști cum se scrie corect: Shotokan-Fudokan. O fi luat centurili la fără frecvență. Mare e grădina Domnului!

 10. Un om cu un caracter josnic,perfid. Stiu ce zic si imi asum. Am fost in relatie cu el. S-a terminat atunci cand a intrat in relatie cu Angelica Cobzaru (in 2015),sora Gabrielei Firea. Actualmente inca mai are o suma de bani de datorat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.