G4Media.ro

Un polonez a stat scufundat în gheaţă timp de patru ore /…

Sursa Foto: X

Un polonez a stat scufundat în gheaţă timp de patru ore / Este cea mai lungă durată a contactului întregului corp cu gheața / Lukasz decis să doboare acest record din dragostea lui pentru frig

Un bărbat din Polonia, Lukasz Szpunar, a făcut istorie, devenind prima persoană care a stat într-o cutie cu gheaţă timp de peste patru ore, potrivit Guinness Word Record, transmite News.ro.

Lukasz Szpunar, în vârstă de 53 de ani, a doborât recordul pentru cea mai lungă durată a contactului întregului corp cu gheaţa, cu un timp de 4 ore şi 2 min, depăşind recordul anterior cu 50 de minute.

Pentru a atinge acest record, toate părţile corpului său, cu excepţia capului şi gâtului, au rămas scufundate în gheaţă pe toată durata încercării şi acesta nu a putut purta alte haine în afară de un şort de baie.

Lukasz a purtat, de asemenea, o apărătoare pentru a-şi proteja dinţii să nu se rănească din cauza clănţănitului.

Bărbatul a spus că a experimentat un disconfort la început, care s-a disipat încet, înainte de a reveni spre sfârşit.

Temperatura corpului şi starea de conştienţă i-au fost monitorizate în mod constant în timp ce se afla în cutia de gheaţă, iar după ce a depăşit pragul fără precedent de patru ore, comisarii pentru siguranţă au decis să pună capăt încercării de realizare a recordului.

Lukasz a spus că a decis să doboare acest record din dragostea lui pentru ”morse”, un termen folosit pentru a descrie pasionaţii de expunere la frig.

El a fost vicecampion la cele mai recente campionate poloneze de morse, unde a stat peste patru ore într-o cadă cu apă la o temperatură aproape de îngheţ.

”Datorită dragostei mele pentru frig, am vrut să mă testez de data aceasta stând în gheaţă”, a explicat el.

Lukasz spune că provocările extreme îl fac ”să se simtă în viaţă”.

În trecut, bărbatul a urcat pe patru dintre cele mai înalte vârfuri montane din Polonia purtând doar pantaloni scurţi.

Lukasz este, de asemenea, coorganizator al campaniei ”Lacul Îngerilor”, în care el şi alte morse fac o baie în Lacul Tarnobrzeg o dată pe lună, la răsăritul soarelui, înainte de a dona la Casa Îngerilor Hospice, pentru copiii bolnavi de cancer.

Recordul pentru cea mai lungă durată a contactului întregului corp cu gheaţa a fost monitorizat din anul 2000, când sportivul extrem şi vorbitorul motivaţional Wim ”The Iceman” Hof a atins un timp de 30 de minute. Wim şi-a doborât recordul de mai multe ori în următorii patru ani, crescându-l la 1 oră şi 8 min.

Recordul a început apoi să-şi schimbe titularii, pe măsură ce au apărut noi concurenţi din Brazilia, China şi Germania, dar Wim a preluat titlul de fiecare dată când l-a pierdut.

După ce a doborât recordul de 15 ori în total, ultima încercare a lui Wim a venit în 2013, el atingând un timp de 1 h 53 min.

Recordul a fost dominat de Polonia în ultimii ani, ultimii trei deţinători ai recordului masculin şi actuala deţinătoare a recordului feminin venind din această ţară.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...