G4Media.ro

Un polițist din Olt a fost reținut după ce a fost prins…

Un polițist din Olt a fost reținut după ce a fost prins în flagrant primind mită 750 de euro

Un poliţist de la Postul de Poliţie Fărcaşele a fost reţinut joi seara pentru luare de mită şi trafic de influenţă după ce în cursul zilei a fost prins în flagrant primind 750 de euro drept mită de la o persoană cercetată pentru infracţiunea de fals privind identitatea, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt într-un comunicat remis AGERPRES.

Poliţistul reţinut este agent şef principal şi lucrează în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus, Postul de Poliţie Fărcaşele.

Poliţistul ar fi primit mită în legătură cu cercetările efectuate într-un dosar penal în care martorul denunţător este cercetat pentru fals privind identitatea, astfel încât cercetările să-i fie favorabile denunţătorului şi ar fi pretins că are influenţă asupra procurorului de caz.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 17.12.2020, în jurul orelor 11:30 – 11:45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului. Totodată, agentul şef principal de poliţie M.G. s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt şi al Serviciilor Operaţii şi Tehnic din cadrul structurii centrale a DGA.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Geaba salarii mari,geaba pensii nesimtite,geaba pensionare la 40 ani.Ei tot fura.Parca acum fura si mai mult.Teoria pesedista precum ca trebuie sa le marim veniturile ca sa nu mai fure a picat.

  2. Pai sa-l scoata la pensia aia militara se serviciu! Merita omul! Tanar, corupt, vechime putina! Merita clar!

  3. Merita pensie speciala dupa 20 de ani de „munca”.

  4. Toti politistii si functionarii corupti trebuie dati afara si lasati fara pensie , asta e solutia!

  5. trebuia pt ca-si cumpara si el bmw,nu fiti si voi rautaciosi

  6. Pe sefii lui i a intrebat cineva cat primeau din aceasta mita. Acest politist a fost premiat recent de sefi cu premii considerabile in bani pentru merite deosenite. Alti colegi nu au acces la aceste premii ca nu iau spaga si nu dau mai departe la sefi. El este doar o ramura slabita a sistemului, care poate nu mai executa comenzile, restul caracatitei continua