G4Media.ro

Un parc zoologic din Washington va primi din partea Chinei un nou…

Sursa foto: zoobeauval.com

Un parc zoologic din Washington va primi din partea Chinei un nou cuplu de urşi panda

Până la sfârşitul acestui an la parcul zoologic din Washington va sosi un nou cuplu de urşi panda, un puternic simbol diplomatic din partea Chinei, au anunţat miercuri Smithsonian’s National Zoo şi prima doamnă a SUA, Jill Biden, transmit AFP şi Reuters, transmite Agerpres.

„Este oficial! Urşii panda se întorc în Washington DC”, a declarat Jill Biden într-un videoclip. Acest anunţ este făcut la câteva luni după ce trei urşi panda au părăsit capitala SUA, fiind repatriaţi în China. Această plecare a urşilor panda, legată de expirarea unui contract de împrumut, a fost în mare parte considerată drept un semnal al relaţiilor tensionate dintre Washington şi Beijing.

Conform anunţului făcut de Smithsonian’s National Zoo, este vorba de o pereche tânără de urşi panda, pe nume Bao Li şi Qing Bao.

„Suntem fericiţi să anunţăm un nou capitol al parteneriatului nostru pentru reproducerea şi conservarea acestei specii prin primirea la Washington a doi noi urşi, dintre care unul este descendentul iubitei noastre familii de panda”, a declarat Brandie Smith, director al Smithsonian’s National Zoo şi al Conservation Biology Institute.

„Acest moment istoric reprezintă dovada impactului pozitiv de necontestat al colaborării noastre cu colegii din China”, a adăugat ea.

Până la sosirea lui Bao Li şi Qing Bao, singurul parc zoologic din SUA unde se află urşi panda este Zoo Atlanta (Georgia), dar şi în acest caz contractul de împrumut este pe cale să expire în cursul acestui an.

Preşedintele chinez Xi Jinping a lăsat să se înţeleagă că este deschis să trimită mai mulţi „emisari ai prieteniei” în SUA după o întâlnire cu preşedintele Joe Biden în noiembrie, în California, întâlnire în care cei doi şefi de stat au decis să-şi intensifice comunicarea în pofida rivalităţilor geopolitice.

Astfel, anunţul de miercuri reprezintă un semn clar că Beijingul doreşte stabilizarea relaţiilor cu Washingtonul, mai notează Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...