G4Media.ro

Un panou publicitar a căzut într-o intersecție și mai mulți copaci au…

sursa foto: ISU Bihor

Un panou publicitar a căzut într-o intersecție și mai mulți copaci au fost doborâți de vânt peste mașini în Capitală / O parte din acoperișul unui bloc, căzut la Alba Iulia / Copaci căzuți și pe DN1 / Toată țara este sub cod de vânt puternic

Update Ora 14.15: Bilanțul incidentelor până la această oră, transmis de Inspectorarul General pentru Situații de Urgență:

În contextul avertizării COD PORTOCALIU și COD GALBEN de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, în intervalul 02.04.2024, ora 08.00 – 02.04.2024, ora 13.00, s-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe ( AB, BH, BT, BZ, CJ, DB, GR, HD, IF, MS, PH, SV și VL ) și municipiul București, zone în care pompierii salvatori au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, 4 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 3 case, 1 anexă și 16 autoturisme.

Din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din județul Prahova.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localități din județul Harghita, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

Important de menționat este faptul ca în urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite.

Pompierii salvatori rămân la datorie în sprijinul cetățenilor și autorităților din zonele aflate sub incidenta codurilor meteo prognozate.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor care va pot pune viața în pericol, respectați recomandările noastre!

❗️Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗️Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗️Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

Update Ora 13.00: Mai mulţi copaci au căzut marţi pe carosabil sau peste cablurile electrice în Azuga, Buşteni, DN1 – Paralela 45, Berceni şi municipiul Ploieşti, în urma vântului puternic, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, transmite Agerpres.

”În contextul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru judeţul nostru, mai exact Codul portocaliu de vânt puternic, sunt în desfăşurare mai multe intervenţii pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil sau peste cablurile electrice în Azuga, Buşteni, DN1 – Paralela 45, Berceni şi municipiul Ploieşti”, arată sursa citată.

Se intervine cu un total de 4 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Potrivit Sucursalei Ploieşti a societăţii de Distribuţie Energie Electrică, nouă localităţi sunt afectate de vântul puternic, peste 5.000 de consumatori fiind fără curent.

Zonele afectate sunt Bălţeşti, Gornet Cuib, Bogdăneşti, Telega, Conduratu, Mizil, Filipeştii de Pădure, Mărgineni, Diţeşti.

Update Ora 12.18: Elemente dintr-un acoperiș al unui alt bloc din Alba Iulia au căzut, anunță ISU.

Update Ora 12.15: Traficul feroviar este oprit temporar marţi, între staţiile Valea Călugărească şi Ploieşti Est, linia de cale ferată Ploieşti Sud – Buzău, din cauza unui copac căzut pe linia de contact şi a unui incendiu izbucnit în apropierea căii ferate, anunţă CFR SA. Detalii aici.

Update Ora 12.08: O parte din acoperișul unui bloc din Alba Iulia a căzut peste o mașină. Intervin pompierii.

Update Ora 11.58: Alți copaci au căzut pe mașini pe Calea Griviței 97, Str Mătăsari, Str. Secuilor.

Știrea inițială: Un panou publicitar a căzut, marți, la intersecția dintre Calea Moșilor cu bulevardul Carol, iar Aleea Izvorul Crișului a căzut un copac, din cauza vântului.

Potrivit ISU București-Ilfov, la numărul de urgență 112 s-au înregistrat mai multe apeluri:

-Calea Mosilor intersectie cu bd. Carol, panou publicitar cazut pe carosabil.

-Piata Amzei, elemente de constructie in pericol de cadere

-str. Pitar Moș, elemente de constructie in pericol de cadere

-Aleea Izvorul Crisului, copac cazut pe carosabil

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vânt pentru mare parte din țară, inclusiv Capitala, până la ora 18.00.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează