G4Media.ro

Un oraș din Japonia va bloca priveliștea Muntelui Fuji după ce turiștii…

Sursa foto: Unsplash / Tomáš Malík

Un oraș din Japonia va bloca priveliștea Muntelui Fuji după ce turiștii au supraaglomerat un loc popular pentru fotografii

O barieră uriașă care să blocheze Muntele Fuji va fi instalată într-un loc popular pentru fotografii de către autoritățile japoneze exasperate de mulțimea de turiști străini care se comportă urât, transmite The Guardian.

Construcția plasei cu ochiuri de plasă – înaltă de 2,5 metri și lungă cât un teren de crichet de 20 de metri – va începe încă de săptămâna viitoare, a declarat vineri un oficial din orașul Fujikawaguchiko.

„Este regretabil că trebuie să facem acest lucru, din cauza unor turiști care nu pot respecta regulile”, lăsând în urmă gunoaie și ignorând regulile de circulație, a declarat el pentru AFP.

Aceasta este cea mai recentă acțiune directă din Japonia împotriva turismului excesiv, după ce locuitorii din districtul gheișelor din Kyoto au interzis vizitatorilor accesul pe micile alei private în acest an.

Un număr record de turiști de peste hotare călătoresc în această țară, unde numărul lunar de vizitatori a depășit trei milioane în martie pentru prima dată în istorie.

Muntele Fuji, cel mai înalt munte din Japonia, poate fi fotografiat din mai multe locuri din orașul stațiune Fujikawaguchiko.

Dar acest punct este deosebit de popular, deoarece vulcanul maiestuos apare în spatele unui magazin Lawson, care sunt omniprezente în Japonia.

Datorită acestei juxtapuneri vizuale, „s-a răspândit pe rețelele de socializare reputația că acest loc este foarte japonez, ceea ce îl face un loc popular pentru fotografii”, a declarat oficialul orașului, care a refuzat să fie numit.

Turiștii, în majoritate nejaponezi, aglomerează o porțiune de trotuar de lângă magazinul Lawson, a spus acesta.

După ce semnele de circulație și avertismentele repetate ale agenților de securitate au fost ignorate, orașul din regiunea Yamanashi a decis să folosească ecranul uriaș ca ultimă soluție.

Măsura este, de asemenea, menită să protejeze o clinică stomatologică din apropiere împotriva asaltului de turiști – care uneori parchează acolo fără permisiune și au fost văzuți chiar urcând pe acoperișul clinicii pentru a obține fotografia perfectă, a declarat oficialul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...