G4Media.ro

Un oficial ucrainean face aluzie la capacitatea Kievului de a lovi teritoriul…

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

Un oficial ucrainean face aluzie la capacitatea Kievului de a lovi teritoriul rusesc

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare (NSDC) al Ucrainei, Oleksii Danilov, a lăsat să se înțeleagă, într-un interviu acordat CNN, că țara sa ar putea lovi Rusia pe propriul teritoriu, dincolo de Ucraina ocupată.

„În ceea ce privește teritoriul rusesc, nimeni nu ne interzice să distrugem ținte cu arme produse în Ucraina. Avem astfel de arme? Da, avem”, a declarat Danilov.

Națiunile occidentale au restricționat Ucraina să lovească teritoriul rusesc cu arme donate de Occident. Deși au avut loc în mod constant explozii inexplicabile în situri strategice din Rusia pe parcursul războiului, Ucraina nu a recunoscut niciodată în mod public că este responsabilă pentru aceste atacuri.

Generalul-maior Kirilo Budanov, șeful Agenției militare de informații, a prezis luna trecută atacuri „din ce în ce mai adânci” în interiorul Rusiei, departe de liniile de front, fără a recunoaște vreun rol ucrainean.

Budanov a declarat pentru ABC News în ianuarie că este „foarte bucuros să vadă” atacuri în interiorul Rusiei, dar că nu poate da un răspuns cu privire la faptul dacă Ucraina a jucat un rol în astfel de lovituri atâta timp cât războiul continuă.

„Credeți că vor fi mai multe?”, l-a întrebat reporterul pe Budanov. „Cred că da”, a răspuns el.

„În interiorul Rusiei? Adânc în interiorul Rusiei?”, a întrebat reporterul. „Din ce în ce mai adânc”, a spus el.

Avioane F-16 pentru armata Ucrainei, „doar o chestiune de timp”

Danilov a mai spus că este doar o chestiune de timp până când Ucraina va primi avioane F-16. „Vor veni cu siguranță. Din păcate, între timp ne pierdem oamenii în timp ce luptăm pentru independența noastră”.

F-16, dezvoltat pentru prima dată în anii 1970, este un avion de luptă foarte manevrabil, capabil să transporte șase rachete aer-aer sau aer-sol sub aripi.

F-16 ar oferi Ucrainei capacitatea, în cazul în care ar depăși apărarea aeriană, de a lovi Rusia cu o armă de fabricație americană departe în spatele liniei frontului, chiar și în afara teritoriului considerat la nivel internațional ca fiind ucrainean.

În ultimele zile au existat promisiuni din partea Occidentului pentru tancuri de luptă principale pentru Ucraina, ceea ce a dus la reînnoirea apelurilor Kievului pentru avioane de luptă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Să ardă Mordor !

  2. Venit să vad euglene, trolli rusnaci zvârcolindu-se cu spumele la gură! Sunt foarte necăjit că plec dezamăgit! 😒😒😒 Prigojin ar trebui să vă trimită pe front!

  3. muscalii trebuie avertizati serios…de capacitatea ucrainei de a imprastia in moscova radioactive murdare si biologice…daca intrec masura asupra civililor…ochi pentru ochi, nu merge altfel cu ji.go.diile…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

  4. Errata: Iluzie.

  5. Daca avea baba un ioc facea si ea razboi :))))))