G4Media.ro

Un oficial din Ministerul Turismului, descalificat de la un concurs de promovare…

Un oficial din Ministerul Turismului, descalificat de la un concurs de promovare în funcție după ce a fost prins că a făcut semne pe lucrare

Constantin Apostol, șeful interimar al Direcției economice și de achiziții publice din Ministerul Turismului, a fost respins de la un concurs de angajare definitivă pe funcție în baza unei prevederi care îi descalifică pe concurenții care fac însemnări pe lucrările de concurs în scopul identificării.

Informația apare pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, instituția care gestionează concursurile de angajare sau promovare în carieră pentru angajații în instituțiile de stat.

Constantin Apostol a fost adus ca șef interimar al Direcției economice de către ministrul Turismului, Bogdan Trif (PSD), potrivit unor surse din ANFP, iar singura condiție pentru a rămâne definitiv directorul acestei direcții era să câștige concursul desfășurat pe 6 iunie.

Constantin Apostol nu a putut fi contactat la numărul de telefon trecut pe site-ul Ministerului Turismului pentru a-și spune punctul de vedere legat de descalificarea din concurs.

Rezultatul acestui concurs are relevanță în condițiile în care guvernul PSD vrea să schimbe radical modul în care este organizată cariera funcționarilor publici și să politizeze total procesul de angajare și de promovare în instituțiile publice. Astfel, proiectul de ordonanță de urgență pentru adoptarea Codului Administrativ inițiat de guvernul Dăncilă conține o serie de prevederi care induc arbitrariul complet în administrația publică și dau naștere riscului politizării totale a birocrației. Mai precis, Codul Administrativ le dă șefilor de instituții puterea discreționară asupra angajării, promovării, mutării sau demiterii funcționarilor publici.

Proiectul de OUG transformă Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) într-o instituție decorativă, aflată la cheremul ministrului Dezvoltării, deci al partidului de guvernământ. Or, ANFP este o instituție esențială în administrația publică, având tocmai rolul de a profesionaliza aparatul birocratic și de a-i asigura independența față de factorul politic.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. a fost unul de la concurenta care avea semnele mai mari in grad.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.