G4Media.ro

Un obiect necunoscut, care ‘nu ar trebui să fie posibil’, descoperit în…

Un obiect necunoscut, care ‘nu ar trebui să fie posibil’, descoperit în Calea Lactee de astronomii australieni / Astrofizician: Nu există nimic pe cer care să fie cunoscut şi să facă aşa ceva

Astronomii australieni au descoperit un obiect ciudat ce se roteşte în Calea Lactee şi care, potrivit specialiştilor, nu seamănă cu nimic observat anterior, conform unei lucrări ştiinţifice publicate în cea mai recentă ediţie a revistei Nature, informează miercuri AFP, citată de Agerpres.

Obiectul, observat pentru prima dată de un student care studia pentru lucrarea sa de licenţă, emite radiaţii electromagnetice puternice de trei ori pe oră.

Undele sunt emise la fiecare 18,18 minute, a explicat astrofiziciana Natasha Hurley-Walker, care a observat fenomenul cu ajutorul unui uriaş radiotelescop de joasă frecvenţă din regiunea australiană numită „Outback”, la mare distanţă de zonele populate.

Deşi există şi alte obiecte în univers care emit variaţii radio regulate, cum ar fi pulsarii, această frecvenţă nu a fost niciodată observată înainte, a explicat ea.

Descoperirea acestui obiect a fost „un pic înfricoşătoare”, a adăugat ea, „pentru că nu există nimic pe cer care să fie cunoscut şi să facă aşa ceva”.

Echipa a stabilit că obiectul se află la aproximativ 4.000 de ani-lumină de Pământ, că este incredibil de luminos şi are un câmp magnetic extrem de puternic.

Însă, multe alte mistere rămân de dezlegat. „Dacă faceţi toate calculele, descoperiţi că nu ar trebui să aibă suficientă putere pentru a produce astfel de unde radio la fiecare 20 de minute. Pur şi simplu nu ar trebui să fie posibil”, a declarat Hurley-Walker.

Obiectul ar putea fi un magnetar cu perioadă ultra lungă, un fenomen teoretizat de cercetători, dar niciodată observat, sau o pitică albă, o stea îmbătrânită cu o temperatură la suprafaţă de două ori mai ridicată decât cea a Soarelui.

„Dar şi aşa este destul de neobişnuit”, a subliniat astrofiziciana. „Cunoaştem doar un singur pulsar pitică albă, nimic la fel de important ca acesta”, a adăugat ea.

„Desigur, ar putea fi ceva la care nu ne-am gândit niciodată. Ar putea fi vorba despre un obiect complet nou”, a adăugat specialista.

Echipa de cercetare a reuşit să observe semnalul pe o gamă largă de frecvenţe. „Acest lucru semnifică faptul că trebuie să fie un proces natural, că nu este un semnal artificial”, a dat asigurări cercetătoarea când a fost întrebată dacă acest semnal radio puternic şi coerent din spaţiu ar fi putut fi trimis de o altă formă de viaţă.

Următorul pas pe care oamenii de ştiinţă intenţionează să îl facă este acela de a căuta mai multe astfel de obiecte stranii în univers.

„Alte detecţii le vor indica astronomilor dacă este vorba despre un eveniment punctual rar sau despre o vastă populaţie nouă, pe care nu am observat-o niciodată înainte”, a completat Hurley-Walker.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. E olița lui Draggy. A aruncat-o de ciudă că fug americanii din Ucraina ca șoarecii, iar nemții trimit băști ălora să-i ajute.

 2. Extratereștrii ne mai lipseau că în rest le avem pe toate 🤣

 3. E de la rusi.

 4. daca obectu’ nu e din Caru’ Mic si nici din al mai Mare e neclar.
  cam neclar in prezentare, ba o pitica alba, ba un pulsar e mai aproape de „un model teoretic, dar care o fi acela?”

  poate ar trebui prezentat mai pedagogic, si nu „infricosator”, fiecare obiect „stelar” din articol.
  avem adresa exacta :
  la 4000 mii de ani lumina, in galaxia noastra. multumim!

 5. Tot ce misca in jurul nostru e de la Dumnezeu . Dar daca esti om de stiinta nu ai cum sa iti dai seama . Poate doar daca ai descoperit ,, formula lui Dumnezeu ” ……In orice caz , nu de descoperitori ducem lipsa ….

  • Si nici de spalati pe creier nu ducem lipsa, lingatori de moaste care sunt experti si in stiinta!
   Ai fost la slujba preotului infectat care spunea ca ne cresc solzi?
   Ai ratat stiinta BOR!

  • Domnule dar ce este Dumnezeu !? In filosofie este o mare intrebare legat de asta si El poate fi : deitatea , arhitectul , universul/totul , sufletul , constiinta ..

   Biblia este o scriere filosofica si nu o relatare de la fata locului .. nu a spus nimeni ca exista batranelul cu barba alb care le stie pe toate si face minuni .

   Sunt un agnostic (mai demult ma credeam ateu, nu ca ar conta ) dar cred ca Dumnezeu e in noi si in toate, in puterea noastra de a iubi, a avea compasiune , intelegere , stiinta . Repet nu este neaparat o „persoana „ sau personificare !

   De exemplu: Dumnezeu ar putea fi chiar String Theory , care studiaza „fire“ /„vibratii“ la nivel quantic care ne tin legati intr-o forma (gen corpul ) dar si legati de tot si toate .. omul din pacate e fiinta cea mai indepartata de univers, natura , deitate , probabil de aia nu ne gasim locul (pt ca dorim sau credem ca putem stapani ceva , in loc sa simtim , sa traim corect , just )

  • Ba ducem lipsa domnule si de descoperitori , savanti , preoti adevarati .. de umanitate adevarata . Si in lipsa lor cautam scandal , razboaie ..

   Cum spunea Carl Sagan :
   https://youtu.be/wupToqz1e2g

 6. E o noua tulpina: Apocalypson
  Mergem cu totii spre luminaaaa 😂😂.
  Vine cu flash-uri, ne da de ne juleste.
  O fi ceva armament nord corean, dezvoltat pe planeta Kim Jong-Boooom!

 7. Universul va continua,secole,sa fie aproape necunoscut pământenilor
  Nimeni nu poate nega existenta altor civilizații în diferite stadii de dezvoltare
  Nu e nevoie ca viata sa existe și în alte condiții, alteledecat cele de pe Terra

 8. Vă uitați prea mult în sus, Domnilor!
  Realitatea e lângă noi.

 9. iar cenzurati? de ce?

 10. aoa aaoaa aaaoaaa a9aoaa aa9aoaaa aa9aaoaaaa a@ao0 aa@aoa aaa@aoaa aaa@aaoa
  ghici ciuperca ce-i

 11. Mai bine asa si cine pricepe ce am scris va intelege si de c:e am moifiat textul
  aoabaaoaabaaaoaaabba9aoaabaa9aoaaabaa9aaoaaaabba@ao0baa@aoabaaa@aoaab aa@aao0

 12. Tot despre cimpanzei partial noetici este vorba si in ce nu se vede.