G4Media.ro

Un nou vot asupra acordului cu UE nu va putea fi dat…

Un nou vot asupra acordului cu UE nu va putea fi dat de Parlamentul britanic în lipsa unor modificări substanțiale. Este invocată o convenție de la 1604

Guvernul britanic nu va putea supune încă o dată la vot în parlament acordul privitor la Brexit fără a-i aduce modificări substanţiale, a anunţat luni preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Premierul britanic Theresa May îşi anunţase intenţia de a supune unui nou vot al deputaţilor, cel târziu miercuri, acordul de retragere a Marii Britanii din UE negociat cu Bruxelles şi respins săptămâna trecută de Camera Comunelor.

„Dacă guvernul vrea să prezinte o nouă propunere care nu este aceeaşi sau substanţial aceeaşi (precum cea respinsă deja – n.red.), atunci totul este în ordine”, a declarat Bercow în faţa deputaţilor.

„Însă guvernul nu poate prezenta în aceeaşi sesiune parlamentară aceeaşi propunere sau substanţial aceeaşi precum cea care a fost respinsă săptămâna trecută cu 149 de voturi”, a adăugat el.

Bercow a invocat o convenţie „foarte puternică şi veche, datând din 2 aprilie 1604”, şi care, în istoria parlamentului britanic, a mai motivat respingerea examinării unor texte, în 1864, 1870, 1882, 1891 şi 1912.

„Este o regulă generală pentru a ne asigura că timpul Camerei este folosit în mod înţelept şi cu respectul necesar pentru deciziile sale”, a subliniat preşedintele Camerei Comunelor.

El a justificat motivul pentru care a acceptat o nouă examinare a acordul de retragere săptămâna trecută, după o primă respingere a textului la 15 ianuarie de majoritatea zdrobitoare a membrilor Camerei.

„Era o propunere diferită”, care „conţinea un anumit număr de modificări juridice” şi era însoţită de trei documente noi, obţinute de Theresa May din partea UE după o vizită-fulger la Strasbourg, a explicat John Bercow.

Sursa foto: Pixabay.com

Citiți și: The Times: UE va fi de acord să extindă termenul ieșirii Marii Britanii din Uniune doar cu condiția să fie organizat un nou referendum pentru Brexit 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Draga Theresa:

    Cred ca este timpul sa-ti cauti alt job!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.