G4Media.ro

UPDATE Un nou atac cu cuţitul la Sydney, mai mulţi răniţi într-o…

Sursa foto: captură video

UPDATE Un nou atac cu cuţitul la Sydney, mai mulţi răniţi într-o biserică / „Act terorist” motivat religios, spune poliția australiană

UPDATE Poliția australiană a declarat că înjunghierea de luni de la o biserică din Sydney a fost un „act terorist” motivat religios, transmite BBC.

Un băiat de 16 ani a fost arestat după ce un episcop, un preot și credincioși au fost atacați în timpul slujbei de la biserica asiriană Christ The Good Shepherd.

Cel puțin patru persoane au suferit răni „care nu le pun viața în pericol”, potrivit poliției. Atacatorul a fost, de asemenea, rănit.

Incidentul a fost filmat pe o transmisiune în direct a bisericii și a declanșat rapid tulburări în suburbia Wakeley.

Poliția australiană definește infracțiunile de terorism ca fiind motivate ideologic. Investigațiile sunt încă în curs de desfășurare, dar polițiștii spun că sunt convinși că este vorba de un caz de extremism religios.

știrea inițială

Un atacator înarmat cu un cuţit a rănit luni mai mulţi oameni într-o biserică din Wakeley, la circa 30 de km de cartierul de afaceri din centrul metropolei australiene Sydney, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Conform presei locale, un lider al bisericii şi mai mulţi credincioşi din suburbia respectivă au fost înjunghiaţi în timpul unei liturghii. Înregistrările video ale incidentului difuzate online surprind momentul în care un bărbat se repede spre un vorbitor şi îl înjunghie.

Poliţia a arestat un bărbat, care cooperează cu anchetatorii.

Rănile nu pun în pericol viaţa victimelor şi sunt tratate de echipaje de prim-ajutor, au mai comunicat forţele de ordine.

Este al doilea atac cu cuţitul în Sydney după cel din suburbia Bondi, unde au fost ucişi sâmbătă şase oameni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...