G4Media.ro

Un nou atac cibernetic în Albania, care dă vina pe Iran/ Hackerii…

Foto: Pexels.com

Un nou atac cibernetic în Albania, care dă vina pe Iran/ Hackerii au dezactivat sistemul de înregistrare şi control al datelor poliţiei de frontieră

Albania a suferit vineri seara un nou atac cibernetic care a dezactivat sistemul de înregistrare şi control al datelor poliţiei de frontieră, a anunţat sâmbătă premierul Edi Rama, care a dat vina pe regimul iranian pentru această nouă agresiune – relatează EFE.

Acest nou atac cibernetic intervine la doar două zile după ce Albania a rupt relaţiile diplomatice cu Republica Islamică Iran, după ce Rama a acuzat miercuri regimul islamist că a ”orchestrat şi finanţat” un atac care a dus la prăbuşirea serviciilor digitale şi a site-urilor guvernamentale în iulie anul trecut.

Poliţia albaneză a fost nevoită sâmbătă să înregistreze manual datele pentru a facilita tranzitul pasagerilor care intră şi ies din ţară, ceea ce a creat cozi kilometrice de maşini la punctele de trecere a frontierei şi întârzieri mari şi aglomeraţie la aeroportul internaţional „Maica Tereza” din Tirana.

Statele Unite au anunţat vineri sancţiuni împotriva Ministerului iranian al Informaţiilor şi Securităţii şi a şefului acestuia, Esmail Khatib, pe care îl acuză că a comis mai multe atacuri cibernetice împotriva SUA şi a aliaţilor săi, inclusiv cel împotriva guvernului albanez din iulie anul trecut.

Joi, şi NATO a acuzat Iranul pentru atacul cibernetic asupra ţării balcanice şi a avertizat că este pregătită să ia „răspunsuri colective” pentru a descuraja ameninţările cibernetice.

În Albania locuieşte un grup de aproximativ 3.000 de disidenţi iranieni din opoziţia Organizaţiei Mujahedinilor Poporului din Iran, cunoscută sub numele de MEK, ceea ce a dus în mod repetat la tensiuni între cele două ţări.

Aceşti exilaţi iranieni, care se opun regimului de la Teheran, au început să sosească în Albania în 2013, deoarece această ţară i-a primit din motive „umanitare”, în urma unei cereri din partea Statelor Unite.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...