G4Media.ro

Un mort şi mai mulţi răniţi în sud-estul Franţei, într-un incendiu într-un…

Sursa foto: Pixabay

Un mort şi mai mulţi răniţi în sud-estul Franţei, într-un incendiu într-un bloc de locuinţe sociale de 13 etaje la Nisa/ Bărbatul mort aduna gunoaie și lucruri vechi în apartament

O persoană a murit, iar altă persoană a fost grav rănită în incendiul unui apartament, la Nisa, în sud-estul Franţei, iar fumul s-a răspândit în întregul bloc de locuinţe sociale (habitation à loyer modéré, HLM) şi a antrenat evacuarea a 180 de persoane, anunţă pompierii, relatează AFP, citată de News.ro.

Cele două victime sunt doi fraţi, care locuiau într-un apartament, la etajul al treilea, unde a izbucnit incendiul vineri seara, a declarat sâmbătă AFP viceprimarul Anthony Borré, preşedintele Côte d’Azur Habitat, biroul HLM de carev aparţine imobilul.

Fratele mort a fost găsit de către pompieri la etajul cinci al imobilului, după ce a încercat să fugă de flăcări.

Martori au declarat sâmbătă, la faţa locului, că cei doi bărbaţi aveau 60 şi 70 de ani.

Alţi trei locuitori ai blocului se aflau sâmbătă în stare de urgenţă relativă, intoxicaţi cu fum, potrivit pompierilor din Alpes-Maritimes.

Originea incendiului nu a fost stabilită imediat de către anchetatori şi pompieri.

Potrivit lui Borré, o plângere a fost depusă vineri, în ziua dramei, de către un agent Côte d’Azur Habitat, după ce a fost ameninţat de către fratele decedat.

Bărbatul decedat, care suferea de sindromul Diogene, acumula tot felul de lucruri şi gunoaie în apartament, declară AFP Borré.

Imobilul afectat, un bloc cu 13 etaje şi cu aproximativ 130 de locuinţe, se află pe bulevardul Comte de Falicon, în nordul Nisei.

Flăcările au rămas limitate în apartamentul în care a izbucnit incendiul, însă fumul s-a răspânit puternic în imobil, potrivit salvatorilor, care au intervenit vineri noaptea, la ora locală 22.30 (23.30, ora României).

În total 80 de pompieri au luat parte la operaţiune, pentru a evacua aproximativ 200 de locuitori.

Marea majoritate a locuitorilor a fost scoasă din bloc pe geam, din cauză că fumul a umplut casa scărilor.

Sinistrul a fost controlat definitiv sâmbătă, către ora locală 1.00 (2.00, ora României).

Jumătate dintre evacuaţi s-au putut întoarce în locuinţe către ora locală 4.00 (5.00, ora României), însă aproximativ 90 de persoane urmează să fie mutate cu locuinţa până la renovarea apartamentelor în care locuiau.

Ei şi-au recuperat documentele, haine şi obiecte esenţiale, însoţiţi de pompieri, după care au fost trimişi în locuinţe temporare.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. condoléances