G4Media.ro

Un miliard de lei fără TVA este valoarea estimată pentru achiziția testelor…

Un miliard de lei fără TVA este valoarea estimată pentru achiziția testelor pe bază de salivă pentru școli, care vor fi cumpărate prin negociere directă

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a publicat, joi, anunțul privind achiziția, prin negociere fără publicare, a celor 70 de milioane de teste pe bază de salivă pentru școli, la o valoare totală estimată de un 1.050.000.000 de lei (200 de milioane de euro) fără TVA.

Prețul unitar pentru fiecare test este estimat la 15 lei fără TVA.

Urmează să fie încheiat un acord-cadru pentru trei loturi, fiecare de până la 23 de milioane de teste. Pentru fiecare lot se pot încheia contracte cu maximum zece operatori economici.

Testele vor fi achiziționate prin Departamentul pentru Situații de Urgență în Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Achiziția se face prin negociere directă în baza Legii 55 din 2020 privind combaterea efectelor pandemiei de COVID.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 19 octombrie.

Context. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în 4 octombrie că doar pentru primul semestru este nevoie de 70 de milioane de teste pe bază de salivă, pentru ca elevii să fie testați de două ori pe săptămână.

Sorin Cîmpeanu a susținut, în repetate rânduri, încă din primăvară, că majoritatea părinților nu acceptă teste antigenice pentru copii, deoarece ar fi „invazive”. Ministrul Educației a insistat pentru achiziția de teste așa numite „non-invazive”, adică pe bază de salivă, pentru testarea copiilor în școli.

De asemenea, în primăvară, când școlilor le-au fost puse la dispoziție teste antigenice, ministrul a explicat de mai multe ori că multe unități de învățământ nu au personal medical care să facă aceste teste.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. CASTELE: MIAM, MIAM

 2. Daca sunt declarate peste 1 milion de cazuri, normal in principiu dupa 14 zile se zice ca au depasit perioada critica. Calculele mele nu ies, nus bun la matematica, dar daca inmultim 2000 de cazuri pe zi cu 14 zile sau chiar mai mult…. nu se apropie de 1 milion orice ai face. Unde gresec? Media pe zi e in jur de 2000 de cazuri…

 3. Mercedesuri, ceasuri de aur, vacante in insule exotice pentru interlopi si clanuri=negociere directa.
  Daca se vrea se poate face si prin licitatie normala ca doar scolile sunt online marea majoritate, deci testele vor fi distribuite dupa vacanta de iarna cel mai probabil peste cateva luni daca nu se vor pierde in hatisul intereselor si le vom cumpara inca o data de la vanzatorii online. Cine credeti ca va mai controla daca toate aceste teste vor ajunge la scoli si distribuite elevilor?

 4. Ce furt halucinant, 200 de milioane de euro plus Tva pe teste complet ineficiente !
  Nici Psd-ul nu a furat așa pe față ca Pnl-ul.

  Pe fondul Stării de alertă, menținută cu suportul moral al fanaticilor vacciniști, care fac și pe aici pe site apologia restricțiilor. Trist.

  • Daca se vaccinau romanii masiv nu mai era nevoie de testele astea. Sau daca treceam automat scolile in online la incidenta peste 3, in conditiile in care stam cum stam cu vaccinarea.

   Bataie de joc. Din banii astia se puteau construi vreo 3 spitale cu 400 de paturi fiecare. 200 de milioane de euro la 19 milioane de locuitori, deci Citu tocmai a bagat mana in buzunarul fiecaruia si a luat cate 10 euro. Adica vreo 50 de RON.

   De banii astia se puteau cumpara de exemplu cam 100 de milioane de doze de Astra Zeneca, suficiente pentru vaccinarea cu primele 2 doze + 3 doze booster. Sau vreo 23 de milioane de doze J&J.

   Asa cum ziceai, trist.

  • Vlad, iar minți, parcă ești Cîțu !
   Vaccinații se infectează la fel de bine sau mai bine a cei nevaccinați, pentru că au bilet de voie să se plimbe și să nu se testeze.
   Aproape tot ce susții e invers față de realitate, doar susții vaccinarea Covid ca un disc stricat, ai acțiuni la Pfizer ?

  • Chiar presupunand ca ai avea dreptate, si ca vaccinatii s-ar infecta si ar raspandi la fel (nu este asa, mai ales in primele luni dupa vaccinare), ideea e ca daca ar fi toata lumea vaccinata n-ar mai fi pline spitalele si ATI-urile, deci n-ar mai fi nevoie sa inchizi scolile sau sa testezi toata ziua copiii.

   Nu conteaza daca se ajunge la incidenta 50 la mie daca spitalele sunt mai mult goale, in urma vaccinarii. Ceea ce nu este cazul la noi.

  • Știi foarte bine că 3 milioane dintre vaccinați au peste 6 luni de la injectare.
   În Israel certificatul este pentru strict 6 luni. Așa cel puțin are o noimă. La noi, indiferent de momentul vaccinării, e până în iunie 2022.

  • BigPharma sa nu se îmbogățească pe spinarea noastră prin vaccinare, dar ….

   SmallPharma – nici nu ne uitam la bani, vrem teste de 2ori pe săptămâna, preț bucata cât un vaccin, eficienta nu ne intereseaza( sa fie un pic mai mare decât dat cu banu 50%-50%).

 5. La farmacie in Cluj gasesti test de saliva la 10 lei.

 6. La farmacie gasesti test de saliva la 10 lei.

 7. Azi observam cel mai mare transfer ilegal de avutie de la statele lumii, via guverne corupte, in buzunarele bogatilor, via PHARMA.

 8. Lasă că intra Recorder cu un reporter sub acoperire care sa se dea drept interesat de făcut măgari și cu testele astea… Aa.. Recorder nu are în vizor decât biserica?

 9. Se fac online ??😈

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.